IN MEMORIAM – napustila nas je pedijatrica Daniela Đorđević

Poslednjih dana decembra napustila nas je Dr Daniela Đorđević (51), pedijatar- neonatolog Klinike za pedijatriju u Nišu.

Doktorka  Daniela je zaposlena kao jedan od najboljih studenata Medicinskog fakulteta u Nišu. Od početka svoje karijere je bila uključena u rad i razvoj Odeljenja za intenzivnu negu i terapiju, obavljaući najteže i najstresnije poslove. Završila je specijalizaciju i subspecijalizaciju sa najvišim ocenama. Obrazovala se na brojnim sastancima u zemlji i insotranstvu.

U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri mnogo je truda uložila u lečenje najugroženije dece Jugoistočne Srbije. Vremenom je izrasla u izvanrednog pedijatra koji je imao odlične procene stanja pacijenata i izbora odgovaraćućeg lečenja.

Zahvaljujući njenom znanju i umeću, daleko od očiju javnosti, iza zatvorenih vrata Odeljenja za intenzivnu terapiju i neonatologiju spašeno je na stotine života naših najmlađih pacijenata. Klinika za pedijatriju je ostala bez vrhunskog lekara. Zaposleni na Klinici su izgubili dobrog i pouzdanog druga i kolegu, jednu milu, skromnu i nenametljivu saradnicu. Napustila nas je tiho, baš kako je i živela, ne želeći da svojom bolešću optereti nikog. Međutim, svojim odlaskom, ostavila je veliku prazninu i tugu kod svih nas koji smo je poznavali i imali privilegiju da radimo sa njom. Kolektiv Klinike za pedijatriju UKC Niš

Takođe pročitajte

Majski likovni salon u Galeriji LKC

U Galeriji Leskovačkog kulturnog centra u ponedeljak, 29. maja u 19 sati biće otvoren 27. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.