četvrtak , 3 decembra 2020

IMUNOHISTOHEMIJA – nova usluga u poliklinici HUMAN

 

Imunohistohemija je metoda u laboratorijskoj dijagnostici, u okviru patohistološke laboratorije, koja omogućava tačnu dijagnostiku tumora. Imunohistohemijska analiza je neophodna za uvođenje ciljane terapije, odnosno, da se za svakog pacijenta sa karcinomom odabere način lečenja koji njemu najviše odgovara. Ove analize se koriste za određivanje specifičnog tipa tumora u situacijama kada rutinske metode ne daju definitivan odgovor.

Kako se radi analiza imunohistohemija u niškoj poliklinici Human?

Aparati koji se koriste za imunohistohemijske analize pružaju brže, efikasnije i pouzdanije, kvalitetne analize i rezultate. Poliklinika Human, sa ponosom, može istaći da je jedina privatna poliklinika u Srbiji koja analize imunohistohemije radi potpuno automatizovano na VENTANA imunostejneru, sa kompatibilnim reagensima koji prema NordiQC imaju superiorne performanse u odnosu na druga monoklonska antitela.

Šta je potrebno za imunohistohemiju?

Za imunohistohemijsku analizu su potrebna određena antitela. U polikliniciHuman bez dugog čekanja, najpreciznijom metodom, pacijenti mogu uraditi potrebne analize, čime skraćuju dragoceno vreme početka terapije.

Da li je moguće refundirati imunohistohemijsku analizu iz Fonda za zdravstveno osiguranje?

Da, još jedna od pogodnosti koju nudi poliklinika Human za analize imunohistohemije jeste refundiranje novca iz Fonda. Ukoliko se na analizu u državnoj ustanovi čeka duže od 30 dana, sa potvrdom iz državne ustanove i fiskalnim računom poliklinike Human, postoji mogućnost refundiranja sredstava iz Fonda za zdravstveno osiguranje.

Kada se radi imunohistohemija?

Imunohistohemijske analize se rade prema potrebi, međutim u nekim oblastima poput hematopatologije dijagnoza neće biti postavljena bez ovih antitela. Takođe, imunohistohemijom se otkriva eventualno postojanje mikrometastaza.

Analize se ponavljaju i posle sprovedene terapije, kako bi se odredio učinak terapije – da li su u tkivu ostale ćelije tumora.

Imunohistohemija danas…

Danas je imunohistohemija nešto što se podrazumeva – rutinska i neophodna metoda u patohistologiji. U većini oblasti medicine, bez imunohistohemije, nema precizne dijagnoze oboljenja.

PR

Takođe pročitajte

Prva epizoda Future Generations podcast-a – Nedostatak prirode i beton u gradovima

Kako rešiti problem nedostatka prirode i viška betona u gradskim sredinama? Ovo pitanje bilo je …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.