Ima nade za nas – dobročinstvo je ipak u modi

Sa 78 uplata prikupljeno je 577 hiljada dinara – epilog je ovogodišnjeg Svetosavskog bala koji se već osam godina održava u Nišu.

Seme dobročinstva koje je “posejao” Hadži Ivan Redi pre osam godina kada je organizovao prvi Svetosavski bal pravi je primer da pojedinac može biti jači i od institucija ukoliko nešto radi srcem. Svetkovina koja je trebala da nas vrati u vreme građanske Srbije kada je dobročinstvo bilo stil života a ne samoreklamerstvo može da opstane ako se želi iskreno pomoći nekome a u ovom slučaju to su deca. Mališani oboleli od karcinoma mogu da očekuju da će im ovaj novac pomoći da delom prebrode tešku fazu u svom tek započetom životu.

Organizatori ovogodišnjem Bala, a po prvi put je to Grad Niš, ne kriju zadovoljstvo što je ove godine prikupljeno najviše sredstava. Ipak, prema rečima Marine Kostić, pomoćnice gradonačelnika zasluge pripadaju svim pojedincima i preduzećima koji su donirali novac.

“ Ovim smo dokazali da umemo biti ljudi u pravom smislu te reči. Možemo  da prevaziđemo sve svakodnevne konflikte i animozitete, razlike i kvazirazlike i da budemo jedinstveni u tom pravom motivu humanosti, kazala je Marina Kostić.

Iako je bal završen zbog velikog interesovanja donatora sredstva mogu da uplaćuju i u nekoliko narednih dana na račun NURDOR-a koji glasi 170-30010715002-76 kod Unicredit banke.

U programu ovogodišnjeg Svetosavskog bala učestvovali su Orkestar Impresija, Ženski akademski hor SKC-a pod dirigentskom palicom mr Ivane Mirović. Deo programa pripada glumačkom paru Niškog narodnog pozorišra, Vokalnoj grupi Konstantin, operskoj pevačici Brani Bajović, Simfonijskom orkestru Niš, Plesnoj grupi vojnog garnizona Niš “Tamo daleko”, Ansamblu Đuvegije.

Takođe pročitajte

Trka za osnaživanje žena koje se bore sa rakom dojke

Udruženje žena obolelih i lečenih od  karcinoma “Budite uz nas” iz Niša, organizuje kulturno-sportsku i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.