Ilketov film o Srbijanki iz Crne Trave oduševio žiri ovogodišnjeg Vrmdža festa

Dokumentarni film “Srbijanka” reditelja Nebojše Ilića iz Vlasotinca proglašen je za najbolji film u oblasti etno kulture života na selu na ovogodišnjem sedmom Internacionalnom festivalu “Vrmdža fest”.

Ilketov film oslikava život Srbijanke Mitrović iz mahale Todorovci, u opštini Crna Trava gde je ona poslednji stanovnik u svojoj mahali.
“U drevnim vremenima države su naseljavale ljude u granična područja da bi bili život koji brani zemlju svojim postojanjem. Čuvajući svoje ognjište, čuvali su i državu. Ona koja ima simbolično ime, živi u jednom sasvim drugačijem svetu nego onom kakav poznaju mlađe generacije. Ona je čuvar zemlje, kamen međaš… ne samo između dve države, već i između dva sveta, savremenog i onog koji polako gasne na obroncima crnotrvskih brda, opisuje ukratko svoj novi film poznati autor velikog broja nagrađivanih filmova.
Vrmdža fest održava se u organizaciji Lokalne akcione grupe „Rtanj” a uz podršku Opštine Sokobanja, Mesne zajednice Vrmdža i „Forum Artistikum” iz Niša.  Održava se u prirodnom ambijentu podno Latin Grada u selu Vrmdža, opština Sokobanja a prikazuje ekološke, turističke kao i filmove koji se bave etno kulturom života na selu iz celog sela.

Takođe pročitajte

Kako napisati brief za dizajn ambalaže

Brief za dizajn ambalaže predstavlja ključni dokument koji objedinjuje sve potrebne informacije, smernice i očekivanja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.