nedelja , 27 septembra 2020

Ikonopisac Jasmina Miletić izlaže u Nišu

„Impuls života“ naziv je samostalne izložbe Jasmine Miletić koja će biti otvorena u nedelju 14. aprila od 20 sati u kafeu Dnevna soba.

Izložba koja govori o osnovnim vrednostima života. Teznja, pokretna sila, podsticaj, nagon slike same za sebe jasno govore da je u pitanju ljubav.
Ljubav prema veri,bogu,deci ,prirodi ,zivotinjama a naposletku imamo i sliku portret cara Dušana koji svojim dusanovim zakonikom podseca da se strogo kaznjava sve ono sto je van bozjih zapovesti i van ljudske casti
Jelena se umetnošću bavi nepunih dvadeset godina, a opredelila se za ikonopisanje nakon časova ikonopisanja u organizaciji Udruženja zanatlija „Esnaf – Niš“. U periodu od 2005. do 2012. godine radila je kao nastavnik ikonopisa, dok se kasnije u njenom radu iskazuje i njena ljubav prema ulju na platnu.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

a njenim slikama osim svetaca i verskih motiva preovladavaju i motivi prirode, životinja, ili kako kaže Jelena: „jednom rečju sve ono što nosi u sebi čistu ljubav, onu iskrenu i nepromenljivu ma koliko da se vreme u kojem živimo menja“.
Do sada je izlagala na preko 20 grupnih izložbi od čega su dve u Parizu i Roterdamu, dok je njena poslednja grupna izložba bila sa članovima Udruženja likovnih umetnika „Luna“ iz Niša u oktobru 2018. godine.

Dobitnica je brojnih nagrada od kojih se izdvajaju: „Majstorsko pismo – umetnik ikonopisac“ 2012. godine, „Zlatna značka – Škola ikonopisa Ostrog“ koju je dodelila Zanatska komora Srbije 2008. godine, „Zlatni trofej – nagrada za dostignuće u karijeri ikonopisanja“ iz 2010. godine, a dobitnica je i pisanog blagoslova Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja povodom 220 godina postojanja Esnafa 2012. godine.
Na otvaranju izložbe u nedelju 14. aprila nastupiće i muzički duo koji čine Marijana Davinić (sopran) i Nikola Đorđević (gitara).
Ulaz na dešavanje je slobodan.

Takođe pročitajte

Dani turizma u Nišu – Besplatne vožnje i razgledanje grada

U okviru DANA TURIZMA U NIŠU, u organizaciji Turističke organizacije Niš, građanima, posetiocima i turistima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.