petak , april 19 2019
Početna / TRADICIJA / MANIFESTACIJE / Ikonopisac Jasmina Miletić izlaže u Nišu

Ikonopisac Jasmina Miletić izlaže u Nišu

„Impuls života“ naziv je samostalne izložbe Jasmine Miletić koja će biti otvorena u nedelju 14. aprila od 20 sati u kafeu Dnevna soba.

Izložba koja govori o osnovnim vrednostima života. Teznja, pokretna sila, podsticaj, nagon slike same za sebe jasno govore da je u pitanju ljubav.
Ljubav prema veri,bogu,deci ,prirodi ,zivotinjama a naposletku imamo i sliku portret cara Dušana koji svojim dusanovim zakonikom podseca da se strogo kaznjava sve ono sto je van bozjih zapovesti i van ljudske casti
Jelena se umetnošću bavi nepunih dvadeset godina, a opredelila se za ikonopisanje nakon časova ikonopisanja u organizaciji Udruženja zanatlija „Esnaf – Niš“. U periodu od 2005. do 2012. godine radila je kao nastavnik ikonopisa, dok se kasnije u njenom radu iskazuje i njena ljubav prema ulju na platnu.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

a njenim slikama osim svetaca i verskih motiva preovladavaju i motivi prirode, životinja, ili kako kaže Jelena: „jednom rečju sve ono što nosi u sebi čistu ljubav, onu iskrenu i nepromenljivu ma koliko da se vreme u kojem živimo menja“.
Do sada je izlagala na preko 20 grupnih izložbi od čega su dve u Parizu i Roterdamu, dok je njena poslednja grupna izložba bila sa članovima Udruženja likovnih umetnika „Luna“ iz Niša u oktobru 2018. godine.

Dobitnica je brojnih nagrada od kojih se izdvajaju: „Majstorsko pismo – umetnik ikonopisac“ 2012. godine, „Zlatna značka – Škola ikonopisa Ostrog“ koju je dodelila Zanatska komora Srbije 2008. godine, „Zlatni trofej – nagrada za dostignuće u karijeri ikonopisanja“ iz 2010. godine, a dobitnica je i pisanog blagoslova Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Irineja povodom 220 godina postojanja Esnafa 2012. godine.
Na otvaranju izložbe u nedelju 14. aprila nastupiće i muzički duo koji čine Marijana Davinić (sopran) i Nikola Đorđević (gitara).
Ulaz na dešavanje je slobodan.

Takođe pročitajte

Solarijumi zabranjeni za mlađe od 18 godina

MLAĐI od 18 godina prvi put ove godine neće pred leto moći “da nabace” bronzanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.