Humanost na delu i u Fabrici vode i sokova „Bivoda“

U tradicionalnoj letnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u Fabrici vode i sokova „Bivoda“,  dragocenu tečnost dalo je 80-ak dobrovoljnih davalaca.

Apelu da daju krv, pored radnika “Bivode”, odazvali su se pripadnici Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i zaposleni u ovdašnjim javnim preduzećima i ustanovama.

Reč je, uglavnom, o višestrukim dobrovoljnim davaocima. Krv su dali i građani Vranja, Bujanovca i Vranjske Banje.

Jedan od njih je i Dragan Pavlović iz Vranja. Njemu je ovo bio osamdeseti put da daruje krv, a kako veli, “to je prvi put uradio u srednjoj školi, kada je dva dana oslobođen od nastavnih aktivnosti”.

Osam davanja manje ima rudar iz Vranjske Banje, Sreten Pavićević. On je u “Bivodu” došao zajedno sa sinom Daliborom, koji je sa “svoje 32 godine starosti do sada 25 puta bio dobrovoljni davalac krvi”.

„Zadovoljni smo rezultatima današnje humanitarne akcije jer je odziv davalaca znatno premašio naša očekivanja od 60 ljudi. Puno im zahvaljujem na ovom nadasve uzvišenom i plemenitom činu. Na taj način omogućavaju da drugi ljudi dobiju najvažniju bitku, životnu bitku , istakao je Nenad Zafirović, direktor “Bivode” , koja je ovakve akcije započela da organizuje 2009. godine.

Tradicionalnu letnju akciju dobrovoljnog davanja krvi rakovačka “Bivoda” organizovala je u saradnji sa “Telekomom Srbija”, vranjskim Udruženjem “Koce zauvek”, Policijskom upravom Vranje, Vojskom Srbije i OO Crvenog krsta Bujanovac.

Realizatori akcije su Zavod za transfuziju krvi iz Niša i Služba za transfuziju krvi iz Vranja.

izvor Bujanovačke.rs

Takođe pročitajte

Kako se efikasno zaštititi u sezoni virusa?

Sa dolaskom hladnijih meseci, posebno krajem jeseni i početkom zime, nastupa sezona virusa od kojih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.