HUMANOST – mali-veliki ljudi iz Puškinove ulice

Za samo 20 dinara posetioci tržnog centra u niškom naselju Duvanište mogu se osvežiti čašom soka ali i da na taj način pomognu lečenje četrnaestogodišnjeg Andrije Radulovića iz Niša koji je pre dve nedelje nastradao u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori. Andriji je potreban novac za operaciju kičme pa su se njegovi drugi „iz kraja“, odnosno iz Puškinove ulice, organizovali da prikupe sredstva.
David Stevanović, Đorđe Ranđelović, Konstantin Stoiljković, Sergej i Ognjen Stevanović imaju od 8 do 10 godina ali su pokazali da su spremni za svet odraslih. Svoj letnji raspust provode pored improvizovanog pulta gde prodaju sok svojim sugrađanima. Pobrinuli su se da sok bude ohlađen pa ga čuvaju u ručnom frižideru.
Nije nam teško jer nam je stalo da naš drug Andrija Radulović što pre ozdravi, kažu blizanci Sergej i Ognjen koji su juče napunili 9 godina.
“Najveći poklon nam je podrška naših komšija koji nas podržavaju. Obilaze nas roditelji koji su se pobrinuli da nabave i suncobran, vele blizanci.
Uspeli su da za dve dana prikupe 13 hiljada dinara ali to je bilo pre „reklame na društvenim mrežama“.
“Već se pročulo pa nas sada traže gde se nalazimo. Jedan čovek je obilazio biciklom Duvanište da bi nas pronašao, pričaju dečaci koje je oduševio gest jednog Nišlije koji je na njihov pult spustio novčanicu od 1000 dinara.
A nije čak ni sok popio, kaže „blagajnik“ David Stevanović
Đorđe Živković iz Puškinove ulice kaže da ga je oduševila humanost njegovim malih komšija i da ih redovno posećuje.
“Oni su ljudine a tek su zakoračili u svet, kaže Đorđe.
Andrija je povređen u saobraćajnoj nesreći kod Kolašina u kojoj je nastrado Vojin Pejković, deda njegovog druga J.S. Bili su na letovanju u Tivtu a pokojni Vojin je trebao da ih vrati u Niš. Na „fiat punto“ kojim je upravljao Vojin naleteo je kamion podgoričkih registracija. J.S. je prošao sa lakšim povredama za razliku od ruga za čiji život su se borili podgorički lekari. Nakon što je zbrinut prebačen je na dalje lečenje u Beograd.

Takođe pročitajte

Čudesna metoda spasavanja krvi na niškoj Klinici za kardiohirugiju

Srbija je postala jedna od pet zemalja na svetu gde se primenjuje metoda kojom se …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.