subota , 10 aprila 2021
Daske humanosti predstava Mrtvo more za početnike

Humanitarno-kulturni festival “Daske humanosti” prvi put u Nišu

Prvi humanitarni pozorišni festival “Daske humanosti” održaće se u Nišu, na daskama Pozorišta lutaka 22. i 23. februara.

Po prvi put u formi festvala, JCI Niš organizuje ovaj humanitarno-kulturni projekat “Daske humanosti” koji će se održati tokom dva dana kada posetioce festivala očekuju četiri takmičarske i jedna revijalna predstava, književno veče i izložba, a prihod od prodaje karata biće namenjen Dečijoj internoj klinici i odeljenju Neonatalogije koja se brine o zdravlju novorođenčadi.

Iz organizacije JCI Niš najavljuju sjajne predstave teatara iz Niša, Kragujevca i Lebana i pozivaju Nišlije da dokažu da Niš ima veliko srce i da voli kulturu.

This slideshow requires JavaScript.

Reč je o projektu koji organizujemo sedmi put ali ove godine prvi put u formi festivala. Cilj “Daski humanosti” je da poboljšamo uslove i zdravstvenu zaštitu najmlađih, kao i da doprinesemo kulturnom životu grada. U zavisnosti od prikupljenih sredstava planirano je da se doniraju ili pulsni oksimetri, aspiratori, vagice ili tehnička roba za odeljenje neonatologije.” – istakli su članovi JCI-ja Niš.

Niška publika imaće priliku da u takmičarskom delu programa uživa u izvođenju predstava pozorišta iz cele Srbije. Za nagradu namenjenu najboljoj predstavi festivala takmičiće se predstave: “Laki komad”( AP SKC Niš), “Totovi” (AP SKC Kragujevac) , “Mrtvo more za početnike” (Teatar “Gimnazijalac”) i “Beogradska trilogija” (Scena 24).
Festivalski program upotpuniće zabavni program sa sledećim sadržajem: „Književni sat sa Dušanom Matejićem“, izložba “Provokativna lica” autora Filipa Cvetkovića i revijalna predstava „Kalča i Sremac“.

Pobednike će proglasiti žiri koji čine Hadži Ivan Redi, Branko Krsmanović i Stefan Krasić.

Karte se mogu kupiti po ceni od 300,00 rsd u Pivnici “Berta”, “Distrikt cafe&bar-u”, “Clock Travel-u” i “Retro bar-u” na Bulevaru Nemanjića.

U petak, 14. februara 2020 godine karte će moći da se preuzmu i u “Forum Shopping Centru” od 12 do 14 časova.

Sve ostale informacije vezane za Festival “Daske humanosti” zainteresovani mogu da vide na sajtu www.nis.jci.rs i preko drušvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i Linkedin.

Niška publika imaće priliku da uživa u sledećem programu:

subota, 22. februar 2020. godina

17:00 – “Provokativna lica” – izložba Filipa Cvetkovića
18:00 – “Književni sat sa Dušanom Matejićem”
19:00 – “Laki komad” – AP SKC Niš (test: Nebojša Romčević; režija: Uroš Milojević)
21:00 – “Totovi” – AP SKC Kragujevac (tekst: Ištvan Erkenj; režija: Kostadin Stojadinov)

nedelja, 23. februar 2020. godina

18:00 – “Mrtvo more za početnike” – teatar “Gimnazijalac”, Lebane (tekst: Jasminka Petrović i Radoje Domanović, adaptacija: Dušan Blagojević; režija: Dušan Blagojević)
20: 00 – “Beogradska trilogija” – Scena 24 (tekst: Biljana Srbljanović; režija: Evgenija Stanković)
21:30 – “Kalča i Sremac” – AP SKC Niš (glumci: Kalča- Nemanja Dimitrijević i Sremac: Petar Ščepihin)

Takođe pročitajte

’’Anjin svet ’’ – Snažna poruka novog romana Lele Stojanović

’’Anjin svet ’’ je novi roman za decu iz pera Lele Stojanović koji je po …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.