Foto; Vaspitno obrazovni sistem Kreativno pero

Humanitarna Uskršnja aukcija za porodice Anđelović i Mihajlović

Vaspitno-obrazovni sistem Kreativno pero u saradnji sa Asocijacijom roditelja najavljuje Humanitarnu uskršnju aukciju 2022. koju organizuje povodom predstojećih uskršnjih praznika i poziva sve organizacije i kompanije kao i pojedince dobrog srca da se priključe, jer zajedno možemo više.

Polaznici Kreativnog pera su na uskršnjim radionicama brižljivo oslikali drvena jaja, sa željom da svojim doprinosom pomognu drugarima iz socijalno ugroženih porodica, a njihovi umetnički unikatni radovi biće predmet aukcije.

Foto; Vaspitno obrazovni sistem Kreativno pero

Učesnici na aukciji će licitirati, a prikupljena sredstva će biti donirana socijalno ugroženim porodicama u Srbiji.

Tim Kreativno pero svake godine nastoji da obiđe porodice potencijalne korisnike donacija, kako bi se uverio da pomoć u okviru humanitarnih akcija koje nesebično organizuje svih ovih godina ide u prave ruke. Tokom proteklog vikenda, posetio je porodicu Anđelović iz sela Radovnica u Trgovištu. Porodica broji 5 člana (majka Ljubinka, otac Radivoje i njihovo troje dece) i žive u nehumanim životnim uslovima.

Do sada ih je pomoglo komunalno preduzeće u kojem Ljubinka radi, kao i opština Trgovište. Pomoć im je i dalje neophodna, te će prikupljen prihod od aukcije biti usmeren ka ovoj porodici kako bi im se obezbedilo dovoljno sredstava za kupovinu materijala za izgradnju nove kuće.
Tim Kreativno pero takođe je posetio i porodicu Mihajlović iz sela Toplac u blizini Vranja.

Zahvaljujući podršci opštine i ljudima dobre volje, ovoj porodici je u međuvremenu pružena pomoć i renoviranje njihove kuće je već u toku. U okviru ove humanitarne akcije, porodici Mihajlović biće obezbeđeni delovi bele tehnike koji im nedostaju.

Aukcija će biti održana u javnoj i tihoj formi, u sredu, 13. 4. 2022. godine, u prelepom ambijentu Kreativnog pera na adresi Tolstojeva 58 u Beogradu u periodu 16.00-18.00 časova.

Uskršnju aukciju podržala je i humanitarna organizacija „Nađi Raula“ iz Niša, a u njenoj organizaciji su se pridružili i Umetnička škola Niš i Centar za pružanje usluga socijalne zaštite Mara Niš za decu i omladinu ometenu u razvoju, čiji su polaznici sa ljubavlju i željom da pomognu porodicama oslikali drvena jaja koja će se takođe naći na ovogodišnjem humanitarnom nadmetanju.

Prethodne godine održana je humanitarna online tiha aukcija, a prikupljeni prihod je bio usmeren ka humanitarnom projektu Kolevka za Staru planinu organizovan od strane humanitarne organizacije Kolevka.

Takođe pročitajte

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Nis uradjena je druga transplantacija bubrega ove godine

“Postoji jedna rec koja nas oslobadja sve tezine patnji i bola. Ta rec je LJUBAV” …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.