Humanitarna izložba – niški umetnici za ugrožene pse i mačke

Udruženje „Pit“ organizuje humanitarnu izložbu (matine) za ugrožene pse i mačke u saradnji sa mladim niškim umetnicima.

Na izložbi ćete imati priliku da vidite najrazličitije umetničke izraze i iskusićete delić sveta mladih umetnika. Imaćete priliku da posmatrate trenutna dešavanja kroz njihove oči.

Pored toga što ćete uživati u izloženim radovima, imaćete priliku da kupite one koji Vam se dopadnu i na taj način donirate sav novac za ugrožene pse i mačke.

Udruženje “Pit” iz Niša već dugi niz godina spašava ugrožene pse i mačke, bilo da su u pitanju povređene, zlostavljane ili napuštene životinje. Naša misija je da zajedno stvaramo okruženje u kome će se poštovati prava životinja. Zakon o dobrobiti životinja jasno propisuje način na koji se treba odnositi ne samo prema svojim ljubimcima, već prema svim životinjama, te je i naša ideja da kroz javne manifestacije promovišemo ideju o odgovornom i humanom ophođenju prema životinjama. – kažu iz Udruženja Pit.

Izložba koju organizuju je samo jedna od aktivnosti koja će doprineti podizanju svesti lokalne zajednice o problemu pasa i mačaka lutalica, kao i mogućim rešenjima ovog problema.

Takođe pročitajte

Izložba Boška Petrovića od 11.jula u niškoj Galeriji savremene likovne umetnosti

U Galeriji savremene likovne umetnosti u Nišu 11.jula u 20 sati biće  otvorena izložba Boško …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.