ponedeljak , april 22 2019
Početna / UMETNOST / Humanitarna akcija za prikupljanje odeće u Centru “Mara”

Humanitarna akcija za prikupljanje odeće u Centru “Mara”

U Centru “Mara u toku je realizacija humanitarnog projekta oslikavanja murala kao i prikupljanje garderobe za štićenike pomenute institucije. Svi zainteresovani građani dobre volje mogu učestvovati doniranjem odeće do subote 26. januara u 12 časova.

U svetlu trenutnih dešavanja u našem gradu na polju organizovanja humanitarnih akcija kao što je Svetosavski bal gde će prikupljeni dobrovoljni prilozi biti iskorišćeni za opremanje senzorne sobe Centra za dnevni boravak dece, omladine i odralih lica mentalno ometenih u razvoju “Mara”, svi građani Niša se pozivaju da donacijom neoštećene, čiste garderobe učestvuju u još jednoj akciji za pomenutu instituciju.

Naime, u “Mari” je u toku projekat oslikavanja murala od strane dveju umetnica, Milice Kostić i Jelene Krstić, sa ciljem oplemenjivanja novih prostorija u kojima štićenici centra svakodnevno borave, a ovaj predivan projekat će upotpuniti i humanitarna akcija koju su pomenute umetnice osmislile. Sličan projekat uspešno je realizovan u Domu “Duško Radović” gde štićenici Doma uživaju u oslikanim prostorijama, a kako umetnice navode, ništa od toga ne bi bilo moguće bez podrške Mladih ambasadora, Resurs Centra – Niš, kao i grada Niša koji je ovaj projekat podržao i finansirao.

“Našem gradu su neophodni osvešćeni mladi ljudi koji kreativnim projektima i humanitarnim radom mogu da probude ovo uspavano društvo”, navodi Milica.

Svi zainteresovani garderobu mogu dostaviti osoblju u centru “Mara” radnim danima do 16 časova i u subotu 26.januara do 12 časova, kada će mural biti otkriven za javnost, a u njemu će svakodnevno moći da uživaju štićenici centra “Mara”.

Takođe pročitajte

Solarijumi zabranjeni za mlađe od 18 godina

MLAĐI od 18 godina prvi put ove godine neće pred leto moći “da nabace” bronzanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.