Humanitarna akcija „DRUŽENJE SA SUNCEM“

Humanitarna akcija „Druženje sa suncem“ biće održana u Parku Svetog Save, 13. maja, od 11 do 18 časova gde će najmlađi posetioci imati prilike da uz kreativne radionice, animatora, face painting i igru pruže podršku vršnjacima koji se bore za ozdravljenje.

Sva sredstva prikupljena biće namenjena pružanju poboljšanja kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka i njihovih porodica.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka su 2003. godine osnovali roditelji lečene dece, lekari i psiholozi i prijatelji iz cele Srbije sa ciljem da emotivno, praktično i materijalno pomognu novim porodicama koje tek otpočinju dugu i neizvesnu borbu za izlečenje svojih mališana.

Tokom devetnaest godina rada pokrenuli smo brojne projekte i inicijative, od kojih je većina po prvi put sprovođena u Srbiji, a koje su značajno doprinele poboljšanju kvaliteta lečenja i života dece obolele od raka:

  • pet Roditeljskih kuća u Beogradu, Novom Sadu i Nišu;
  • izgradnja novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu;
  • kompletna rekonstrukcija i opremanje odeljenja u Kragujevcu;
  • promena dva zakona kojim je omogućena rehabilitacija nakon lečenja i bolovanje roditelja;
  • nedeljne radionice psiho-socijalne podrške za decu i roditelje, kao i psihološka podrška porodicama koje su izgubile dete; edukacija volontera, roditelja, medicinskog osoblja…

Takođe pročitajte

U Grčku sada možete otputovati avionom i autom, ali i liftom

Voleli biste da saznate više o Staroj Grčkoj, ali niste ljubitelj gabaritnih i suvoparnih istorijskih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.