Da li ste spremni za Novogodišnji susret bez otpada

U duhu praznika Nišlije će sutra organizovati zanimljiva dešavanja u centru grada, u parku iza Tehnomanije (Karadžićeva 3)  sa početkom u 14 časova. Praviće jelke od otpada a najavljena je i radionica kompostiranja.
Organizatori ističu da akcija ima cilj uzdizanja ekološke svesti o očuvanju životne sredine.
„Aktivnosti koje bismo obuhvatili dana  pravljenje jelke od guma i kišobrana, prikupljanje i izrada ukrasa od različitih upotrebljenih materijala (limenke, sijalice, stari ukrasi, šišarke…),- prikupljanje neupotrebljivih bluza i majica za izradu cegera, prikupljanje neupotrebljivih kišobrana, prikupljanje raznih korišćenih boja (tempere, akril…), prikupljanje knjiga o ekologiji i  predavanje o urbanim baštama i radionica kompostiranja, stoji u njihovoj najavi.

Predavanje o urbanim baštama i praktičnu radionicu kompostiranja vodiće biolog i diplomirani permakulturista Radovan Božović u Kući Čaja na istoj adresi sa početkom u 17 časova.
Svi smo suočeni sa problemom organskog otpada u gradovima. Kompost u kućnim uslovima je način da se taj problem reši na ličnom nivou. Na radionici ćete naučiti šta je kompost i kako ga napraviti, šta se dešava u kanti za kompost i kako započeti čitav proces. Naučićete i kako da proveravate kvalitet zemljišta u svom okruženju.“
Predviđen je i muzički program!

Takođe pročitajte

Treći studentski Humanitarni bal

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju treći po redu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.