nedelja , 28 novembra 2021

Help rekonstruisao i opremio Kliniku za psihijatriju KC Niš

Organizacija Help je izvršila rekonstrukciju i donirala opremu Klinici za psihijatriju Kliničkog centra Niš u Gornjoj Toponici u vrednosti od 16.463.328,61 RSD.

Zvanično uručenje sertifikata o donaciji održano je danas, 29. decembra 2020. godine u 12 časova na Klinici za psihijatriju u Gornoj Toponici.

U skladu sa razvojem epidemiološke situacije izazvane virusom korona na jugu Srbije, i povećanju priliva pacijenata, Help je, uz podršku nemačke vlade, izvršio rekonstrukciju Klinike za psihijatriju KC Niš i nabavio opremu za poboljšanje uslova boravka i lečenja pacijenata kao i rada medicinskog osoblja.

Na Klinici za psihijatriju se godišnje realizuje više od 300 hospitalizacija i oko 7000 ambulantnih pregleda. Kapacitet ustanove je 32 mesta za žene, 53 za muškarce i 11 u dnevnoj bolnici. Na zahtev za donacijom, organizacija Help je uz pomoć Nemačke vlade, obimnim građevinskim radovima rekonstrukcije značajno poboljšala smeštajne uslove pacijenata, medicinsko i psihijatrijsko lečenje, kao i uslove rada medicinskog osoblja.

Projektom je izvršeno postavljanje nove hidroizolacije na krovu, zamena oluka, gromobranske instalacije, limarskih radova, zamena unutrašnje i spoljne stolarije (213 prozora, 9 portala, vrata, šaltera, rešetki), rekonstrukciju mokrih čvorova uz radove na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži objekta, pa sve do elektroinstalacija i prekidača i svetiljki. Izvršeni su i molersko-farbarski radovi – gletovanje i krečenje.
U sobama su zamenjeni kreveti sa madracima, postavljeni novi noćni ormarići, klima uređaji i novi televizori za prostor u kome pacijenti borave u slobodno vreme.

Rekonstrukcija i oprema su izvršeni u okviru Helpovog projekta „Upravljanje migracijama i podrška povratu tražilaca azila II“ koji je deo globalnog programa „Migracije za razvoj“ (PME) i koji finansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), a sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

Takođe pročitajte

Završena velika akcija doniranja hrane – Priznanje kompanijama

Kompanija MK Group sa članicama dobitnik je priznanja za doniranje hrane najugroženijima, doprinos borbi protiv …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.