„Hamlet“ bez reči ali sa puno emocija

Premijera predstave „Hamlet“ na znakovnom jeziku u režiji Trajčeta Gjorgieva biće izvedena na  petom Međunarodnom festivalu pantomime – P(h)antomfest, koji se održava u Vranju 24. i 25. juna, u organizaciji Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih VranjeOve godine obelezava se  400 godina od smrti Vilijama Šekspira a ova postavka Hamleta biće sa puno emocija ali bez reči jer u predstavi igraju gluvi i nagluvi glumci.

Hamlet, MOGN Vranje_3„Upustili smo se u svet klasike i veoma ambiciozno radimo na postavci Hamleta, ali ovoga puta Hamleta bez reči, samo pomoću pokreta, gesta, muzike, maske… Zaista je teško, ali je u isto vreme i veliki izazov, znajući da se bavimo jednom od najeksponiranijih dela klasike. Naš cilj je da na sceni razmišljamo, delujemo i postavimo priču tako da i osoba koja prvi put vidi Hamleta razume o čemu se radi. Ako postignemo taj cilj onda smo uspeli, a MOGN Vranje iza sebe će i ovaj put ostaviti jedno vredno delo izgrađeno njihovim rukama uz moj skromni doprinos“, kaže reditelj predstave Trajče Gjorgiev.

Hamlet, MOGN Vranje_2U predstavi igraju Goran Stoiljković, Miodrag Demirović, Goran Ramadanović, Milan Tončić, Maja Demirović, Jovana Bajramović, Ivica Spasić, Mirjana Mitić, Ninoslav Demirović.

Predstava će biti odigrana odmah nakon svečanog otvaranja Festivala 24. juna od 20.10h u sali Doma vojske u Vranju.

 

Festival su ove godine podržali: Ministarstvo kulture Republike Srbije, Grad Vranje i Ambasada Sjedinjenih Američkih država u Beogradu.

 P(h)antomfest je pokrenut 2012. godine sa plemenitom idejom da se kroz umetnost, u ovom slučaju pantomimu, u umetnički proces aktivnije uključe gluve i nagluve osobe, te da se izbrišu razlike koje ih čine skrajnutim sa umetničke scene i u društvu uopšte.

Takođe pročitajte

„Život je lep kada brinemo o planeti“ – Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.