Hajde da imamo vremena za razgovor, smeh i nove uspomene

Njen vam je osmeh uvek ulepšavao dan, ali već neko vreme niste sigurni kada ste ga zadnji put videli.  Razgovor sa baš tim prijateljem je znao uvek da vas oraspoloži, ali ste shvatili da nedeljama niste progovorili sa njim. I dalje osećate onaj prepoznatljiv miris bakine gibanice, ali je niste jeli već neko vreme… Da li sve češće dolazite u situaciju da sami sebi postavljate pitanje – Da li ja stvarno nemam vremena za drage ljude?

Odgovor je vrlo verovatno da, jer nam svakodnevica diktira takav tempo da često pogrešno postavljamo prioritete. Od svakodnevnih obaveza zaboravimo da se posvetimo porodici i prijateljima i da uživamo u malim stvarima koje nas istinski ispunjuju. Stvarima koje će nam u suštini jedine ostati u lepom i iskrenom sećanju. Zato sedite. Predahnite. Ako mislite da nemate dovoljno vremena, setite se da je vreme sve što imate (zar ne?!), pa ga koristite mudrije.

Nađite vremena za stari, dobri i iskreni razgovor sa dragim osobama. Svi negde žurimo, zaboravili smo da razgovaramo, a razgovorom sa nekim možemo podeliti  sve – i radost i tugu, i smeh i uspomene. Još ako razgovarate uz kaficu, uz razumevanje i tople, iskrene reči koje su nam svima potrebne – nema bolje provedenog vremena. Dok razgovarate, nađite makar jedan razlog za smeh jer znate kako kažu – smeha nikad dosta. I zaista, ne kaže se uzalud da je smeh lek za našu dušu, a za ljude koji se često smeju da su srećniji i duže žive. Ono što je najvažnije – smeh je isti na svakom jeziku i predstavlja univerzalni katalizator povezivanja. Baš kao i vaš omiljeni crni napitak.

Svako druženje, svaki razgovor i svi oni lepi trenuci sa dragim osobama stvaraju uspomene za ceo život. One su tu da nas podsećaju na najlepše zajedničko provedeno vreme   momente slavlja kada smo položili poslednji ispit, dan kada smo prvi put popili kafu sa prijateljima u srednjoj ili odlaska na selo kod bake i deke u ranom detinjstvu. Zato pozovite prijateljicu koju dugo niste videli, da proćaskate, pa makar i virtuelno popijete omiljenu Grand kafu i prisećate se nekih starih uspomena. Pozovite baku da porazgovarate s njom i opet osetite onaj miris gibanice. Neka vam ona kroz osmeh oda tajnu savršenih kora za nju i svojim iskustvom da primer kako da začinite život trenucima koji se pamte, baš kao što je ona čitav svoj život radila. Ili jednostavno, kao nekad, pozovite komšije na druženje uz kafu i kolače u dvorištu. Osmehnite se sami sebi svako jutro. Ostavite telefon bar na neko vreme i budite zaista prisutni tog popodneva sa vašom porodicom.

Hajde da imamo vremena za naše najdraže i zajedno sa njima razgovaramo, smejemo se i  stvaramo nove uspomene! Odlučite da svakog dana odvojite makar malo vremena za ono što je zaista važno. I onda kada je neophodno da delić dana ukradete samo za sebe, da saberete misli i presložite prioritete, pristavite vodu, zakuvajte jednu domaću Grand kafu, prepustite se njenom mirisu i punom ukusu i jednostavno uživajte u tom ritualu koji čine taj trenutak, ali i čitav život lepšim. Ta jedna savršena šoljica sveže mlevene kafe, bez obzira da li je pijete ujutro, popodne, sami ili u dragom društvu, može biti vaša idealna doza mira, opuštenosti i sreće, smeha i razgovora sa voljenim ljudima. A ako ste u svemu više nego uživali, makar kratko, sa sobom, porodicom i prijateljima, onda je vreme iskorišćeno na najbolji način.

PR

Takođe pročitajte

Microsoft u potrazi sledeće generacije devojaka i žena u svetu tehnologije i veštačke inteligencije

Jeste li nedavno diplomirali ili sta studentkinja na Univerzitetu u Srbiju i jako ste zainteresovani …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.