Gubljenje kilograma bez iscrpljujućih dijeta uz 9 saveta

Postoji jako mali broj ljudi koji mogu da kažu da nikad nisu pokušali da smršaju u nekom trenutku u njihovim životima.

Stručnjaci sa Penn State Collega tvrde da jedan od šestoro ljudi uspe da smrša i zadrži se na novoj kilaži. Dobre vesti su da postoji nekoliko jednostavnih pravila koje možete da primenjujete kako biste poboljšali statističke podatke i pomogli sebi da dobijete telo koje želite da imate!
Mi smo napravili listu naučno potvrđenih činjenica koje mogu imati pozitivan efekat na proces mršavljenja.

1. Obogatite vašu ishranu zdravim masnoćama

  • Kad pokušate da smanjite broj kalorija koje unosite, logično bi bilo da prestanete dajedete hranukao što su orasi, semenke, sirevi i puter. Ipak, potrebno je više vremena da se rastvore masti nego proteini i ugljeni hidrati tako da nećete osećati glad duži vremenski period.

2. Ne preuveličavajte sagorevanje kalorija za vreme fizičke aktivnosti

  • Naučnici su otkrili da ljudi koji imaju višak kilograma često precenjuju broj kalorija koje sagore za vreme fizičke aktivnosti. Oni zato jedu veće količine hrane pošto misle da su potrošili veliki broj kalorija.Da, naravno da je potrebno da jedete nakon fizičke aktivnosti, ali nemojte da prekoračite dnevni unos kalorija. Ako to uradite, gubi se poenta fizičke aktivnosti.

3. Pažljivo perite voće i povrće

  • Voće i povrće mogu da budu razlog zbog koga dobijate na težini ako ih pažljivo ne operete. To je zbog toga što ostatak pesticida može da uspori vaš metabolizam što opet može dovesti do dobijanja na težini. Ove hemikalije treba da štite hranu od parazita ali na kraju imaju negativan uticaj na ljudsko zdravlje. Pesticidi negativno utiču na rad tiroidne žlezde što vodi ka hormonalnom disbalansu. Naučnici smatraju da oni takođe štetno deluju na mitohondrije – delove ćelija koji pretvaraju hranu koju konzumirate u energiju.

4. Udahnite miris maslinovog ulja

  • Nemački naučnici otkrili su da ćete brže osetiti sitost dodavanjem maslinovog ulja. Takođe miris masilnovog ulja produžava vremenski period tokom koga nivo šećera ostaje stabilan tako da ne osećate glad. Italijanska ulja sadrže navjiše hemikalija koje blokiraju osećaj gladi.

5. Jedite sa zadovoljstvom

  • Naš apetit reguliše hormon grelin. Nivoi grelina rastu kada ste pod stresom i padaju kada jedete sa zadovoljstvom. Drugim rečima, ako osetite zadovoljstvo dok jedete, nećete brzo osetiti glad ponovo. A ako jedva jedete, bez zadovoljstva, ubrzo ćete se naći ispred otvorenog frižidera.
    Tako da ako ne volite neku hranu, zamenite je nekom u kojoj uživate.

6. Izaberite pravu vrstu testenine

  • Glikemijski indeks je porast nivoa šećera u krvi dva sata nakon obroka. Što je indeks niži, to šećer sporije dospeva u krv. Na taj način telo proizvodi niže doze insulina da procesuira šećer.
    Ipak, ako veća količina šećera brzo dospe u krv, telo će biti prisiljeno da proizvede veliku količinu insulina koja će poslati signal mozgu da je vreme da se opet jede. Tako da je hrana sa niskim glikemijskim indeksom bolja za one koji pokušavaju da izgube na težini.
    Izgleda da različite vrste testenina imaju različite glikemijske indekse. Istraživači kažu da su špageti najbolja opcija, a makaroni najgora.

7. Uzimajte kalcijum ako imate problem sa varenjem mlečnih proizvoda

  • Mnogi ljudi ne tolerišu laktozu i oni jednostavno izbace mlečne proizvode iz svoje ishrane. Ali sir, mleko ili mladi sir su izvanredni izvori kalcijuma koji ubrzavaju metabolizam kada su u pitanju masti, naučnici tvrde. Težina učesnika u eksperimentu koji su uzimali vitamine kalcijuma pala je za 26%, na 70%. Tako da ako ste netolerantni na laktozu, pokušajte da uzimate kalcijum i D vitamin.

8. Ujutro birajte čvrstu hranu

  • Naučnici su odavno svesni činjenice da je doručak neophodan. Sada istražuju hranu koju doručkujemo i kako ona utiče na telo. Na primer, dokazali su da efikasnost proteina raste kada se jedu u čvrstom obliku. Zaključak se sam nameće: ako jedete mladi sir umesto smutija, kasnije ćete ponovo osetiti glad.

9. Jedite tamnu čokoladu

  • Čokolada nema pozitivan uticaj samo na vaše zdravlje. Takođe vam može pomoći da izgubite kilograme i zadržite kilažu. Naučnici su utvrdili da ljudi koji su na dijeti sa niskim sadržajem ugljenih hidrata ne vrate kilograme koje su izgubili ako jedu male količine tamne čokolade.

Imate li neke svoje trikove koji vam pomažu da izgubite na težini? Ostavite ispod svoj komentar!

Izvor:
https://brightside.me/inspiration-health/9-tips-from-scientists-that-can-help-you-lose-weight-without-exhausting-diets-563260/#image3188610

Takođe pročitajte

Lebane dobija modernu Zelenu pijacu na šest hiljada kvadrata

Nova pijaca u Lebanu planirana je na parceli površine preko 6000 metara kvadratnih u naselju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.