Grupa „Neverne bebe“ napravila selfi sa publikom na Vinskom balu

Više hiljada posetilaca pratilo je sinoć koncert grupe „Neverne bebe“ na Vinskom stadionu i time je završen prvi dan Vinskog bala u Vlasotincu.

Neverne Bebe 02„Veoma dobar i kvalitetan nastup – komentarisala je publika koja je pevala sa bendom. Članovi grupe napravili su i selfi sa publikom.

Tokom dana, svečana povorka učesnika krenula je od Trga oslobođenja do bašte hotela Novi Zemun gde su na tzv.maloj bini nastupale vinogradarske vile, deca Predškolske ustanove „Milka Dimanić“ i polaznici plesnog kluba Fantazi.

Vinski bal počeo je pripremom vlasinskog kotlića, točilo se vino vlasotinačkih domaćina, a Udruženje žena Vlasotinčanke i Udruženje žena Ladovica pripremile su tradicionalna jela čija je degustacija bila besplatna.0-02-01-21d69f29628a048d55b8b44a5cc3f9e8e310bd84900afd9cef10a553cd239120_full

„Ova kulturna,  turistička i privredna manifestacija je veoma značajna za razvoj vlasotinačkog vinogradarstva i oživljavanje našeg vinogorja. Želimo time da podstaknemo vinare i vinogradare da obnove zasade jer je nekada vinogradarstvo bilo osnovno zanimanje ljudi sa ovog područja-rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

„Vinski bal nije samo privredna i turistička manifestacija nego i kulturna jer imamo konkurse za pesmu i karikaturu na temu vina. Ove godine je bila odlična saradnja sa Direkcijom Vinskog bala i Turističkom organizacijom tako da za sada nema nijednog propusta. Večeras je udarno veće i očekujemo veliki brj posetilaca, kaže Maja T.Marković, direktorka Kulturnog centra.IMG_0714

Najvažniji događaj drugog, završnog dana manifestacije, je 1.Međunarodni salon Vina juga koji počinje danas u 13 sati. Sat vremena ranije plivaće se za vinski krst u Vlasini, a završno veče i proglašenje pobednika počinje u 21h na velikoj letnjoj pozornici. Nakon toga publiku će zabavljati Marinko Rokvić.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.