„Gruner“ u Vlasotincu otpušta radnike zbog poremećaja na globalnom tržištu

Povodom informacija koje su se pojavile u javnosti o otpuštanju radnika oglasila se saopštenjem za javnost kompanija „Gruner“ koja posluje u Vlasotincu.

Na početku saopštenja naveli su da posluju u Vlasotincu 16 godina i da su namerni  da i u daljoj budućnosti ostanu u ovom gradu i Srbiji. Istakli su da u preduzeću trenutno radi 715 radnika.
„Usled velikih poremećaja na globalnom tržištu, preduzece će, na žalost, morati da smanji broj upošljenih.Tačan broj za sada nije utvrđen. Iz tog razloga, preduzece će u budžet Republike Srbije vratiti deo novca od subvencija za nova radna mesta, u skladu sa ugovorom i po zakonu Republike Srbije, kako je poslovala i svih ovih godina. Neće biti ostećena ni jedna ugovorna strana, kako Republika Srbija, tako i Opstina Vlasotince. S obzirom na to da je opredeljenje vlasnika kompanije da i ubuduće radi u Vlasotincu, moguće je da će doci i do povećanja broja upošljenika, nakon stabilizacije stanja na svetskom tržištu, stoji u saopštenju.
„GRUNER je u Vlasotincu aktivan na više polja: do sada je uspešno sproveo tri projekta zapošljavanja, izazovi su nastali kod četvrtog projekta. Sa Tehničkom školom kontinuirano radi na projektu dualnog obrazovanja i adekvatnoj obuci mladjih, koji se već godinama zapošljavaju u GRUNERU, nakon završene srednje škole. Kompanija je aktivan je član društvene zajednice i pomaže pojedincima i kolektivima u okviru svojih mogućnosti Podsećamo da kompanija nije mogla da predvidi situaciju na svetskom tržištu kada je sklapala ugovore vezane za broj zaposlenih…

Takođe pročitajte

Životne lekcije kao deo dodatne nastave

Gimnazijalke iz Leskovca, u pratnji profesorke engleskog jezika Biljane Pipović, posetile su udruženje „Naš svet“ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.