„Green heart fest“ ima perspektivu

Do  početka  završne večeri  „Green heart  festa“  znalo se  da je  Vrelo selo  ispod planine Device, izvorište reke Moravice koja  protiče kroz Sokobanju,  sve dok publika završne, treće večeri nije otkrila neko novo „Vrelo“.

Spoj tradicionalnog  pevanja u kombinaciji  sa raznim muzičkim žanrovima  čini grupu  „Vrelo“ jedinstvenom i  originalnom na ovim prostorima. Pet  veselih  devojaka  sa svojom ritam sekcijom, novim  muzičkim  pravcima  i muzikom  za dobro raspoloženje  bila su  prava stvar  za Green  Heart  demo fest.

Lično sam bend slušao prvi put i odmah mi je bilo jasno vid njihove  dugogodišnje  saradnje sa Emirom Kusturicom. Pravo je stvar  što  su  posle  učešća na brojnim festivalima u regionu  i svetu,  Sokobanjci  prepoznali i prihvatili u široki  zagrljaj ovu  simpatičnu družinu iz Rume.  Pesme  „Kućo moja“  ,  „Ustani ne spavaj“,  „Oj ubava“ , „ Čuvam ovce“ dokazale su da Vrelo poseduje jedinstveni  muzički  izraz spreman uvek  za nove izazove i radosti.

IRIE FM 1 slikaNakon „Vrela“ na scenu su stupili još  jedna  atrakcija  zvana Irie fm. Ovaj mladi i perspektivni  bend  koji neguje rege zvuke  sa prinesima  soula , fanka,  krasi  titula najboljeg rege benda u Evropi.  Bend je dobro usviran, koji sa svojim frotmenom Vukašinom Markovićem  čini  pun  pogodak  organizatora da se stvori dobra atmosfera i okupi  mlađa populacija.  Mogli su se čuti stvari poput „ Samo budi tu“,  „Oda“, „Maj“ ali pravi delirijum u poblici dogodio se pri izvođenju pesme „ Kliziš“.

Nakon nastupa „Irie fm“, koji je izvaredno prihvaćen, pevač Vukašin  Marković u narodu poznatiji kao „Beban“ iz Tv  serije „ Porodično blago“ , nije mogao da se odbrani od svojih obožavaoca koji su imali želju da se slikaju sa ovom  rege zvezdom u usponu.

Posle  „Irie fm“ na scenu  je stupio S.A.R.S  zbog koga  je  sobanjski  plato bio ispunjen  maksimalno.   S.A.R.S je inače  vrlo tražen sastav koji  je uvek raspoložan  za  dobru  svirku, koji  je  svojim dobro poznatim  tekstovima  i  melodijama  uspeo je da „ zarazi „ čitav region.sars slika 2

Okidač  za dobru atmosferu bila je pesma „ Ti,ti,ti“ , a zatim  jedan „Debeli lad“ uz po koju „ Rakiju“  i naravno „ Buđav lebac“. U drugom  delu koncerta  nastala je prava  euforija  kada su se čule pesme „ Klinka“ i „ Lutka“, a svoj nastup  završili su simbolično  hitom „ Perspektiva“ koji  je i  označio  kraj festivala, a ujedno je i možda prava pesma za buduću perspektivu Green Heart festivala.

Na kraju treba reći da je ovo prvi  veliki festival  ovakve  vrste koji je održan u Sokobanji. Bilo je naravno malo propusta,  ali više je bilo pozitivnih stvari. Treba odati priznanje  mladom i perspektivnom  organizacionom  timu,volonterima  i naravno posetiocima festivala  bez koga ovo nebi imalo smisla.

Saša Marković Gidra

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.