foto Saša Đorđević

Grdeličani organizuju “raj za hedoniste”

Od nekada poznatog Kozaračkog vinogorja, a pogotovo Zemljoradničke zadruge “Grdelica”, u čijim se vinskim podrumima godišnje prerađivalo na hiljadu tona grožđa,  ostala je samo slava ali su Grdeličani rešili da se prisete tih slavnih dana.

Sutra  od 16 sati do ponoći, u centru Grdelice održava se Prvi sajam vina i roštilja, uz bogat muzički program.

Sajam počinje predavanjem na temu vina, a nakon otvaranja, u 17 sati, posetiocima će biti omogućena degustacija izloženih proizvoda.

Učešće su najavile poznate vinarije sa Balkana, poput Kovačevića iz Iriga, a tu će biti i vinarije Jović, Stojković, Kostadinović, Ćirković. Istovremeno na trgu Maršala Tita i ulici 29. Novembra, biće smeštene improvizovane kafane, koje će biti zadužene za pripremu specijaliteta sa roštilja.

Direktor Doma kulture u Grdelici, Marko Trivunić kaže da će, uz muzičku pratnju benda ”Sunny day” iz Niša, doživljaj biti kompletan, a atmosfera stvorena za potpuno uživanje.

“Pozivam sve sugrađane, ali i posetioce iz drugih krajeva Srbije, pa i iz okolnih zemalja, da dođu u Grdelicu, koja će toga dana biti raj za hedoniste. Mnogo smo uložili u organizaciju i verujem da se nećemo obrukati pred posetiocima, rekao je Trivunić, najavljujući da će, u slučaju kiše, čitava manifestacija biti održana u Domu kulture.

Pokrovitelj Sajma vina i roštilja je grad Leskovac, istakao je direktor i podsetio da su čitavog leta Grdeličani mogli da uživaju u bogatom kulturno-zabavnom programu, koji su, osim muzičkih sadržaja, upotpunili, sada već čuvena, Grdelička regata i moto skup.

Takođe pročitajte

Seoski turizam – Izazovi i mogućnosti

Ukoliko želite da se bavite seoskim turizmom, ne morate da izdajete ceo objekat, možete i …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.