Grafike Branka Nikolova u Galeriji „Salon 77“

Izložba grafika Branka Nikolova pod nazivom „Od konkretnog ka apstraktnom“ biće otvorena večeras u 19 časova u Galeriji “Salon 77” u niškoj Tvrđavi. Biće predstavljeno 15 grafika, sa pratećim dokumentarnim fotografijama.

„Nikolov ovom serijom radova tretira odnos između realnog odnosno viđenog i apstraktnog, ukazujući da je ta veza zapravo vrlo bliska, da okruženje i priroda nude i sadrže primere apstraktnog, samo zavisi da li smo spremni da ih prepoznamo i vidimo. Za polaznu osnovu koristi vlastite dokumentarne fotografije najpre snimljenih globalnih planova a potom fokusiranih detalja koje likovno obrađuje i prevodi u drugi- medij, grafiku ili print, kaže viši kustos Galerije savremene likovne umetnosti Milica Todorović.

Branko Nikolov je 1983. godine diplomirao na Nacionalnoj akademiji u Sofiji. Član je ULUS-a I Udruženja umentika Bugarske. Realizovao je trinaest samostalnih izložbi. Izlagao je na preko

100 kolektivnih izložbi od kojih su mnoge internacionalna bijenala i trijenala grafike u Srbiji, Japanu,Turskoj, Švajcarskoj, Bugarskoj, Poljskoj… Dobitnik je pet nagrada za grafiku nameđunarodnim izložbama u Srbiji, Bugarskoj i Rumuniji. Živi i radi na realaciji Niš – Sofija. Izložba će trajati do 14.oktobra.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.