Gradski orkestar Vlasotinca i muzika za sva vremena

Aplauzi i ovacije na sinoćnjem koncertu Gradskog orkestra Vlasotinca još jednom su pokazali da ovaj sastav neguje repertoar koji dira u najtananija ljudska osećanja.

Dvorište Kulturnog centra obično tesno da primi svu zainteresovanu publiku. „I sinoć se tražilo mesto više, što znači da naše tradicionalne koncerte Vlasotinčani rado posećuju. Ako smo uspeli da prisutne bar delimično otrgnemo iz svakodnevice i pružimo im mogućnost uživanja u dobroj muzici i lepim pesmama znači da smo postigli cilj“ – rekao je šef Gradskog orkestra Vlasotinca Bratislav Valčić.

Kažu mi da još si uvek sama“, „Violino ne sviraj“, „Oprosti mi što te volim“, „Dušo moja“, „Ko te ima taj te nema“, samo su neki od naslova pesama koje se mogu svrstati u one „za sva vremena“. 
Vlasotinčanima su se predstavili Nemanja Stojanović Fistik, Milica Valčić, Marina Marković, Milorad Pavlović Arsa, Zvonimir Stanojević Balavur, Veljko Jovanović i Zvonko Ilić. Njihove nastupe pratili su Bratislav Valčić na harmonici i šef Gradskog orkestra, Novica Ilić na saksofonu, Ljubiša Šarić na harmonici, Jordan Ilić Lališ na kontrabasu, Blagoje Kostić Blaža na gitari, Boban Vidosavljević na klaviru dok je za bubnjevima bio Dejan Stojičević.

Oduševljenje su izazvale i pesme Milorada Pavlovića Arse, takmičara emisije Nikad nije kasno i nastup mladog Veljka Jovanovića. I ovog puta Zvonko Ilić je koncert odjavio poznatom ruskom pesmom „Kaljinka“. Ovacije je izazvao i nastup Novice Ilića Bombe koji je izveo instrumentale na saksofonu, fruli i gajdanici.
Koncert Gradskog orkestra bio je planiran da se održi tokom Leta u Vlasotincu u julu, ali je zbog kiše pomeren za sinoć.

Takođe pročitajte

Poziv za socijalna preduzeća i OCD za testiranje inovativnih pristupa

Asocijacija za demokratski prosperitet – ADP Zid iz Crne Gore, zajedno sa organizacijom CEDRA iz Splita, Hrvatska; Deli – prostorom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.