nedelja , 28 novembra 2021

Gradska opština Medijana najbolje osnovce vodi na zimovanje

„Znanjem do pobede“ – naziv je kviza znanja koji se održan u organizaciji Gradske opštine Medijana i deset osnovnih škola sa područja najveće niške opštine. medijana-nisOvo je prvo veliko takmičenje osnovaca u organizaciji jedne niške opštine a koje im pruža priliku da pokažu šta su do sada naučili u školi i pripreme se za dalje školovanje.

Obzirom da se učenici sedmog i osmog razreda takmiče u znanju iz predmeta važnih za upis u srednje škole, ovaj kviz im je odlična priprema. Niži razredi proveriće koliko im je naučenog ostalo u paamćenju i koji su to predmeti na koje moraju da obrate pažnju u narednom periodu – objašnjava član Veća Gradske opštine Medijana, prof. dr Srđan Jovković i dodaje:

“Organizacijom ovog kviza Gradska opština Medijana želi da podrži učenike u sticanju znanja, ali i učitelje i profesore u procesu prenošenja znanja. Ovo je još jedan korak naše opštine ka približavanju mlađoj generaciji koja će nas naslediti i biti primer budućim generacijama. Našu decu moramo da učimo da se takmiče i bore za sve u životu, ovaj test je prilika za to.medijana-nis-kviz

Kviz je održan u isto vreme u svih deset osnovnih škola na području Gradske opštine Medijana, pa i u najstarijoj niškoj školi „Učitelj Tasa“ koja je preuzela celu organizaciju kviza kada je reč o školama.

Kviz je važan jer je svim učenicima pružena mogućnost da se oprobaju na testu. Zahvalnost opštini Medijana jer je prepoznala važnost motivacije dece da budu nagrađena za znanje – rekla je direktorka ove škole Radmila Krstić.

“Biće nagrađeno po osam učenika iz svake škole, odnosno po jedna devojčica i jedan dečak iz svakog od petog do osmog razreda, dodala je ona.

Kviz je organizovan i u osnovnim školama „Ratko Vukićević“, „Vožd Karađorđe“, „Radoje Domanović“, „Car Konstantin“, „Dositej Obradović“, „Dušan Radović“, „Sveti Sava“, „Ćele Kula“ i „Zoran Đinđić“. Rezultati se očekuju u ponedeljak, 28. novembra. Ukoliko se dogodi da neki učesnici kviza imaju isti broj poena, novi test radiće se u četvrtak, 1. decembra.

Nagrade za najbolje takmičare u vidu zimovanja na Zlatiboru obezbedila je Gradska opštinaMedijana.

Takođe pročitajte

Promocija knjige „Hotel Ledeni vrh” Alekse Kostadinovića

U četvrtak, 25. novembra, od 18h u Oficirskom domu, biće organizovana promocija romana „Hotel Ledeni …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.