utorak , 7 februara 2023

Gradonačelnici Niša nagrada za razvoj turizma

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski dobila je priznanje “321 Srbija” za doprinos razvoju Niša kao turističke destinacije. Projekat je od nacionalnog značaja i ima za cilj da turistička sezona u Srbiji traje cele godine, odnosno 12 meseci.
“Počanstvovana sam i zahvalna sam što je naš rad na stvaranju raznovrsnih turističkih sadržaja prepoznat, kao i napor da kroz jedinstvenu turističku regiju južne i istočne Srbije promovišemo lepote Niša i okruženja. Tako na najbolji način doprinosimo uspehu i pridružujemo se projektu „321 Srbija“, objavila je gradonačelnica Niša na svojoj zvaničnoj FB stranici.
Projekat 321 Srbija je povezao sve ono što Srbija može da ponudi – vinski turizam, medicinski, planinski, banjski, zdravstveni, etno turizam, srpsku gastronomiju, hotelske kapacitete, lov i ribolov, noćni život, festivale, reke i jezera sa posebnim akcentom na otkrivanje novih destinacija, mlade talente i srpsku dobrodošlicu..

Priznanje za doprinos razvoju i organiziciji srpskih turistički proizvoda dobio je predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, priznanje za očuvanje i razvoj malih proizvođača pripalo je predsedniku Privredne komore Srbije Marku Čadežu.

Priznanje za doprinos banjskom turizmu pripalo je predsedniku opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović.

Svetski šampion i teniser Novak Đoković dobio je priznanje za najboljeg ambasadora Srbije u svetu u novijoj srpskoj istoriji, a umesto njega nagradu su preuzeli njegovi roditelji – Srđan i Dijana Đoković.

Srđan Đoković istakao je da je Novak pokazatelj da ništa nije moguće kada se stvarno želi.

 

Takođe pročitajte

Popusti na sajtu vulkani.rs povodom Dana zaljubljenih

Želite nekome da poklonite nešto vredno? Odlučite se za knjigu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.