Gradnja tunela iz prve ruke

Učenici smera arhitektonski tehničar Tehničke škole iz Vlasotinca zajedno sa svojim profesorima posetili su gradilišta dva tunela na trasi kod Vladičinog Hana i Predejana na Koridoru 10.

Profesori Nebojša Kovandžić Nebojša i Dragan Conić su uz pomoć šefova gradilišta i izvođača radova detaljno upoznali učenike trećeg razreda sa svim detaljima gradnje jednih od najzahtevnijih objekata u građevinarstvu. Naime, tuneli se protežu u dužini od po jednog kilometara ali je njihova gradnja zbog konfiguracije terena poseban izazov.

tunel uceniciBudući građevinci nisu krili svoje divljenje. Bilo im je dozvoljeno da uđu do 300 metara u dubinu samog tunela, do mesta gde je izvršeno bočno spajanje tunela sa proširenjima koja služe za prelazak iz jedne cevi tunela u drugu za slučaj havarije u jednom od tunela što im je bilo posebno interesantno.

„Potrebno je usko povezati teoretska znanja učenika sa praktičnom primenom na gradilištu, što i zagovara dualni sistem obrazovanja. Nadamo se da će ova poseta povećati interesovanje učenika osmog razreda za upis u ovaj atraktivni smer arhitektonski tehničar iz oblasti građevinarstva“,  kaže direktor škole Milivoje Đorđević koji je potrudio da organizuje ovu posetu. On je za novu školsku godinu najavio mnogo više ovakvih poseta aktuelnim gradilištima u našem okruženju.

Takođe pročitajte

Trag fondacija objavila treći konkurs za organizacije u okviru programa „Pokret Polet“

Trag fondacija, u okviru trogodišnjeg programa „Pokret Polet“, objavila je treći konkurs za podršku javnom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.