Građani predlažu projekte za narednu budžetsku godinu

Opština Vlasotince i ove godine, prilikom pripreme budžeta za narednu godinu, uključuje građane u proces predlaganja i izbor projekata i aktivnosti, koji mogu biti finansirani javnim sredstvima.

Važno je da se predloženi projekti odnose na objekte, odnosno potrebe koje su u nadležnosti lokalne samouprave.

Pozivam građane da do 10. septembra predlože projekte i(ili) aktivnosti za koje smatraju da mogu da učine život u našoj opštini kvalitetnijim i lepšim. Projekat može biti i kapitalni projekat, u smislu da obuhvata izgradnju novih objekata ili značajne, dugoročne radove na unapređenju postojećih objekata, ali može biti i skup aktivnosti čiji je cilj da unaprede život građana – kaže predsednik opštine Bratislav Petrović.

Tako popunjeni Obrazac za predlaganje projekata može se preuzeti u Uslužnom centru opštine Vlasotince, Trg oslobođenja broj 12, radnim danima od sedam do 15 sati, kao i u Domu zdravlja, Pošti i svim seoskim mesnim kancelarijama. Popunjene obrasce možete predati u uslužnom centru. Takođe, elektronsku verziju obrasca moguće je preuzeti i sa sajta opštine Vlasotince na linku .

Obrazac poslati na e-mail šefa Odeljenja za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti [email protected] Кomisija za participativno budžetiranje će razmatrati stepen spremnosti predloženih projekata za realizaciju. Za listu projekata koje je moguće uključiti u budžet za 2022. godinu biće organizovano glasanje na sajtu opštine.

O načinu predlaganja projekata i ostalim detaljima akcije, možete se informisati na sajtu opštine ili putem telefona 063/428906 (Marinko Đorđević), radnim danima od 8-14h.

Takođe pročitajte

Predstavljeni rezultati projekta „Perspektiva za mlade u ruralnim sredinama“

Više od 100 mladih, okupljenih u neformalne grupe, privodi kraju realizaciju 21 inicijative na području …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.