petak , 15 januara 2021

Gostovanje predstave “Ako se probudiš ili kao da je važno” u niškom Pozorištu

U četvrtak, 27. februar sa početkom u 20 časova, u Narodnom pozorištu Niš biće odigrana predstava “Ako se probudiš ili kao da je važno”, po tekstu Isidore Milosavljević, u režiji Nenada Todorovića. Predstava je urađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Leskovac i Prištinskim pozorištem sa privremenim sedištem u Gračanici.

Reč je o porodičnoj drami, narušenim bračnim odnosima, odrastanju u nezdravoj atmosferi i patnji. Ova nagrađivana predstava je svoju premijeru imala u Leskovcu, zatim i u Gračanici. Duboka priča o tragediji jedne porodice, smeštena u jednočasovnu dramu.

Reditelj Nenad Todorović rekao je da je iznenađen i srećan što se ova predstava zapravo bavila nečim što je, kako je rekao, odavno već evropska vrednost, “a to je vrednost pozorišta koje se bavi duboko intimnim problemima”.

Živimo u duboko ispolitizovanom društvu, a večeras smo se radovali i tugovali sa predstavom i komadom koji se bavi duboko intimnim stvarima i time smo potvrdili, ne kao pozorište, već kao individualci umetnici, da postoji nešto što se zove intimna umetnost.” – rekao je Todorović nakon premijere predstav.

Cene ulaznica za predstavu “Ako se probudiš ili kao da je važno” iznose 500 dinara, sa popustom od 300 dinara za đake, studente i penzionere i mogu se kupiti na blagajni pozorišta u periodu od 10-13h i 17-20h.

Takođe pročitajte

Čudotvorna svojstva origano ulja

Sigurno ste bar jednom čuli za ovo ulje i pitate se da li su hvalospevi …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.