GORICA POPOVIĆ – Neću staviti tačku, već samo zarez

URUČENjEM nagrade za životno delo Pavle Vuisić otvoreni su ovogodišnji filmski susreti u Nišu. Glumici Gorici Popović je nagradu uručio Vladan Živković umetnički direktor filmskih susreta.

Gorica nije krila uzbuđenje i svoje emocije na letnjoj pozornici kada je izašla da primi nagradu i pokloni se mnogobrojnoj niškoj publici.

„Prvi put sam na ovoj pozornici izašla kao glumica u filmu „Miris poljskog cveća“, ali vam neću reči koje je to godine bilo. Prošlo je od tada mnogo godina i rodnih i sušnih, bilo je uspona i padova i evo me sada ovde pred vama. Ova nagrada meni puno znači, ali neću staviti tačku, već samo zarez u svojoj karijeri – kazala je Gorica i podsetila da je sa Pavlom Vujisićem igrala u samo jednom filmu „Halo taksi“ u kome je glumila ženu taksistu, a Pavle je igrao čistača cipela.

„Iako sam glumila taksistu, nisam znala da vozim, a sa Pavlom sam imala jednu veoma zahtevnu scenu, a on je uvek izgledao kao neko ko bi u tom trenutku želeo da bude na nekom drugom mestu, recimo na Adi. Preživela sma tu scenu i Pavlu mogu da poručim da sam naučila da vozim i još mnogo štošta u životu.

ZA ovu kalendarsku godinu moglo bi se reći da je godina Gorice Popović: posle jedne od najuglednijih nagrada, „Žanka Stokić“ , poznata glumica dobila je i priznanje za životno delo „Pavle Vuisić“.Pošto je već osvojila Nušićevu nagradu za kompletan komediografski opus, njenoj „kolekciji“, zapravo, nedostaje samo još jedno veliko priznanje („Dobričin prsten“) da bi dobila sve što se dobiti može i što joj, s razlogom, pripada.

„Nagrada „Pavle Vuisić“ za mene predstavlja veliku čast, a što se Niša tiče, uvek sam želela da idem u ovaj grad. Prvi put sa filmom „Miris poljskog cveća“, bila sam nekoliku puta i predsednik žirija, umetnički direktor, uručili su mi Povelju, a pre svega toga dobila sam dve „Carice Teodore“. U Nišu je publika čudesna: ispuni svaki pedalj tvrđave, posvećeno, uporno i strpljivo gleda sve filmove, pa i kad padne kiša ona ne odustaje. Priznanje me raduje, posebno kad pomislim na sva velika glumačka imena kojima je pripalo pre mene. Samo mi je, eto, žao što sa Pavlom nisam više igrala. A ni sama ne znam koliko sam filmova snimila…

 

Takođe pročitajte

Vlasina fest otvara sezonu kupanja na „vlasotinačkom moru“

Ovog vikenda u Vlasotincu se održava treći  Vlasina fest, manifestacija kojom se zvanično otvara kupališna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.