Godina u znaku priznanja za Goricu Popović

Ova godina je može se u duhu nagrada i priznanja za našu slavnu glumicu-Goricu Popović.

Da se podsetimo, ovogodišnji Filmski sureti u Nišu otvoreni su svečanim uručivanjem nagrade za životno delo Pavle Vuisić glumici Gorici Popović. Takođe, ovoj umetnici Gorici Popović uručena je ove godine i nagrada „Žanka Stokić“ – priznanje koje nosi ime slavne srpske glumice, a koje već 17 godina zajednički dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija „Večernje novosti“ i Grad Požarevac.

U oktobru ove godine obeležavao se Svetski Dan Životinja – manifestacija koja se svake godine obeležava širom sveta u čast životinja.

Obeležavanje nikako nije zaobišlo ni našu zemlju te se dodeljivalo priznanje već petu godinu za redom istaknutim pojedincima i institucijama koje pokazuju izuzetno interesovanje i zalaganje za promociju dobrobiti i zaštite životinja u našoj zemlji.

Dobitnica ovogodišnjeg priznanja je Gorica Popović, poznata glumica i veliki ljubitelj životinja. Priznanje je zaslužila svojim brojnim zalaganjima za zaštitu kućnih ljubimaca i promocijom njihove dobrobiti, kroz medijske nastupe, izjave i konkretne akcije u kojima je isticala važnost uloge koje imaju upravo životinje, ali i celokupni živi svet i priroda.“ – navodi Ivan Kurajov Ambasador Svetskog Dana Životinja za Srbiju.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.