Globalna Microsoft inicijativa za besplatno sticanje znanja se nastavlja

Zbog velikog interesovanja kompanija Microsoft nastavlja svoju besplatnu globalnu inicijativu za sticanje digitalnih znanja i veština do kraja juna 2022. godine.

Na platformama LinkedIn Learning, Microsoft Learn i GitHub Learning Lab, se mogu pronaći svi potrebni edukativni materijali za 10 najtraženijih poslova koji će biti aktuelni u narednim godinama. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem linka.

Programe za sticanje znanja do sada je iskoristilo više od 30 miliona ljudi širom sveta, a više od 60.000 polaznika je iz Srbije, što je Srbiju pozicioniralo u sam vrh zemalja Srednje i Istočne Evrope. Veliki uticaj na tako visok broj učesnika imala je i partnerska saradnja kompanije Microsoft sa Semos Education, koju je podržala i Vlada Republike Srbije, kao i sa tri Comtrade obrazovne institucije.

Polaznicima su dostupne i besplatne zvanične obuke za pripremu Microsoft Certification ispita. Na raspolaganju su im svi resursi i sadržaji potrebni za uspešno savladavanje i završavanje obuke, i to u vreme koje im odgovara, pa će moći predavanja da usklade sa svojim obavezama.

“Microsoft sertifikati su korisni u svim industrijama i garancija su znanja, pa bi svakom savetovao da formalizuje sve što je godinama u poslu naučio i stekne neki od naših sertifikata, jer povećavaju i olakšavaju šanse prilikom zapošljavanja, sa druge strane, napreduje se na poslu i u razvoju karijere uopšte”, izjavio je Milan Gospić, direktor kompanije Microsoft u Srbiji.

Prema prognozama do 2025. godine broj zaposlenih u IT industriji u Srbiji bi mogao da poraste i na 120.000, odnosno da se poveća za čak 3 puta.

„Najveći broj radnih mesta se očekuje u području razvoja softvera, cloud tehnologija, data science-a i cyber bezbednosti. Kroz proces digitalne transofmracije sve grane industrije su postale povezane sa IT sektorom, tako da IT industriji nisu potrebni samo programeri – već i poznavaoci različitih industrija – prodaje, proizvodje, zdravstva, bankarstva… Potrebni su poslovni analitičari, grafički dizajneri, projektni menadžeri, testeri i razni drugi profili. Vrlo smo zadovoljni brojem učesnika koji su ove godine aplicirali i završili obuke, ali pozivamo sve da se pridruže i steknu nova znanja koja ce ih učiniti konkurentijim na tržištu rada“, zaključio je Gospić.

Takođe pročitajte

Doktor Milić postao počasni član Svetske organizacije vaskularnih hirurga

Direktor niške Klinike za kardiohirurgiju prof.dr Dragan Milić postao je počasni član najveceg svetskog udruženja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.