Glavni muzički program „Nišvila“ počinje večeras

Festival će otvoriti orkestar „Impresija“ sa Bojanom Stamenov i Zoranom Šandorovim a na programu će biti i Stone raiders, „DŽipsi kings“, „Kanda, Kodža i Nebojša, The Belgrade Dixielenad orchestra…

Svoj nastup imaće u Jova Radovanović, vođa benda „Sedmorica mladih“ koji je ovogodišnji dobitnika nagrade za životno delo.

„Džez je prva ljubav “Sedmorice mladih” jer smo mi prvo svirali džez i diksilend, koji su u to vreme bili jako popularni, pa smo onda kao bend vrlo brzo shvatili da sa tom muzikom nećemo dugo izdržati. Ali nam je džez bio dobra osnova ili podloga da se kao bend širimo i gradimo, kaže Jova koji nije optimsta što se održivosti džeza tiče i da “oni koji celog života sviraju džez i mogu time da oskrbe svoju familiju onda za njih može da se kaže da su uspeli“.

„Džez nije samo vrsta muzike, džez je iskrenost, sloboda i zaluđenost. Po meni je ovaj festival neverovatan fenomen. Nisam očekivao da će trajati ovoliko dugo i da će ovoliko da naraste i bude vrlo konkurentan ne samo u Srbiji već i u svetu, kaže Radovanović

„Ovim festivalom branimo umetnost i kulturu jer će uprkos svemu, nastupiti 850 izvođača u okviru 250 muzičkih, pozorišnih, filmskih i strip programa na 15 stejdževa – kaže direktor festivala Ivan Blagojević.

Posetiocima će, po njegovim rečima, na ulazu tražiti potvrde o vakcinaciji ili preležanom kovidu, a ako posetioci to nemaju, na nekoliko punktova radiće se brzi testovi.

„Testovi koštaju 900 dinara, ali će ih posetioci plaćati samo 300. Dve trećine cene subvencionišemo mi – ističe Blagojević.

Na početku ulice u centru grada koja nosi ime muzičara Miše Blama, otkrivena je tabla sa njegovim imenom. Pored Mišine sestre, glumice Nade Blam, prisutvovali su i njegovi prijatelji.

Takođe pročitajte

Festival CircleArt – Zelena promena je ženskog roda? – nagradni javni poziv za fotografiju

U okviru EU zelene nedelje, EU info point Niš i Festival reciklažne i cirkularne umetnosti …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.