Gite Čandran i klasičan ples Baratnatjam u LKC

Indijska plesna grupa pod vođstvom čuvene umetnice Gite Čandran nastupiće u Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra u sredu, 23. avgusta u 19 sati. Gostovanje organizuju Leskovački kulturni centar i Indijska ambasada u Beogradu u saradnji sa Indijskim savetom za kulturnu saradnju iz Nju Delhija, povodom 70 godina nezavisnosti Indije i sedam decenija uspostavljanja diplomatskih odnosa. Osim Leskovca, u okviru turneje u Srbiji, slavna plesačica nastupiće i u Madlenijanumu u Beogradu.
Izvešće klasičan ples Baratnatjam, inspirisan drevnim indijskim filozofskim konceptom koji spaja večnu istinu, dobro i lepotu. Predstava je zasnovana na indijskoj mitologiji i ikonografiji hinduističkih božanstava Krišne, Šive i Devi.
Gita Čandran je čuvena po svom umeću da izrazi apstraktne pojmove radosti, lepote, vrednosti, stremljenja i duhovnosti. Njene predstave su iskustva koja preobražavaju publiku u Indiji i svetu. Ona je sinonim za indijski klasični ples Baratnatjam, svetski priznata umetnica i vrhunski izvođač.

Takođe pročitajte

Održana promocija knjige ‘Kofer misli’ Dragane Martinović

U Beogradu je, u velelepnom prostoru Belog dvora, održana promocija prve knjige putopisa ‘Kofer misli’ …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.