utorak , 6 decembra 2022

Gimnazijska proslava praznika škole u duhu tradicije

Mladost, talenat i tradicija odlična su kombinacija kada treba prirediti nešto što neće biti kliše, kakve obično znaju da  budu proslave dana škole, već lepršavo i zanimljivo druženje.
Povodom dana gimnazije “Stevan Jakovljević” profesori ove obrazovne ustanove napravili su priredbu koristeći naše narodne lirske i epske pesme i zdravice. Scenario je napisala Suzana Pešić a podrška i pomoć su joj bile kolege Tatjana Milić i Ivana Pavlović. Za muzički deo bio je zadužen Igor Ranđelović.
“Nastup naših gimnazijalaca bio je protkan duhom davnih vremena i prošaran epskim pesmama koje govore o junaštvu našeg naroda i lirskim pesmama koje su ispunjene emocijama i koje govore o ljubavi, sreći, lepoti, patnji, usamljenosti, o našoj veri u boga, mukotrpnom radu u tim nemirnim vremenima dok smo bili u viševekovnom ropstvu. Želimo da u ovom vremenu materijalnih vrednosti i savremene tehnologije istaknemo značaj muzike i poezije, a one su lek za dušu. Da se okrenemo tradiciji i našim precima, da ih pomenemo i da osetimo taj davni život kraj domaćih ognjišta, u polju, na izvoru, na livadi, ali na bojištu, kaže profesorka Suzana i dodaje da su spojili   lepo i korisno.
“Oživeli smo sećanja na te davne dane koji su narodnim stvaralaštvom i pesmom sačuvani od zaborava, kaže profesorka.
Ovaj sadržaj je deo projekat koji je sufininsirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

foto Saša Stanković

Takođe pročitajte

Stručne tribine za radnike u sistemu socijalne zaštite

Nakon aktivnog učešća na Međunarodnom stručnom skupu „Oktobarski susreti socijalne zaštite“ u Nišu, kategorisanja u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.