petak , 14 avgusta 2020

Gimnazijska proslava praznika škole u duhu tradicije

Mladost, talenat i tradicija odlična su kombinacija kada treba prirediti nešto što neće biti kliše, kakve obično znaju da  budu proslave dana škole, već lepršavo i zanimljivo druženje.
Povodom dana gimnazije “Stevan Jakovljević” profesori ove obrazovne ustanove napravili su priredbu koristeći naše narodne lirske i epske pesme i zdravice. Scenario je napisala Suzana Pešić a podrška i pomoć su joj bile kolege Tatjana Milić i Ivana Pavlović. Za muzički deo bio je zadužen Igor Ranđelović.
“Nastup naših gimnazijalaca bio je protkan duhom davnih vremena i prošaran epskim pesmama koje govore o junaštvu našeg naroda i lirskim pesmama koje su ispunjene emocijama i koje govore o ljubavi, sreći, lepoti, patnji, usamljenosti, o našoj veri u boga, mukotrpnom radu u tim nemirnim vremenima dok smo bili u viševekovnom ropstvu. Želimo da u ovom vremenu materijalnih vrednosti i savremene tehnologije istaknemo značaj muzike i poezije, a one su lek za dušu. Da se okrenemo tradiciji i našim precima, da ih pomenemo i da osetimo taj davni život kraj domaćih ognjišta, u polju, na izvoru, na livadi, ali na bojištu, kaže profesorka Suzana i dodaje da su spojili   lepo i korisno.
“Oživeli smo sećanja na te davne dane koji su narodnim stvaralaštvom i pesmom sačuvani od zaborava, kaže profesorka.
Ovaj sadržaj je deo projekat koji je sufininsirala opština Vlasotince. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

foto Saša Stanković

Takođe pročitajte

Kako izgledaju danas putovanja avionom širom Evrope

Putnici širom Evrope polako počinju da putuju avionom, jer time značajno olakšavaju prelazak granica. Međutim, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.