ponedeljak , april 22 2019
Početna / KATEDRA / Odličan uspeh za leskovačke “Malce genijalce”

Odličan uspeh za leskovačke “Malce genijalce”

U konkurenciji 600 dečaka i devojčica iz šedeset škola iz Srbije i regiona polaznici   Škole mentalne aritmetike “Malac genijalac” iz Leskovca na “Olimpijadi za decu koja menjaju svet” osvojili su odličan plasman.

U kategoriji od trećeg do šestog razreda prvo mesto osvojio je Pavle Stamenković  iz Vlasotinca, a drugo mesto Darko Rajković  iz Leskovca. I ostali polaznici leskovačke škole Malac genijalac bili su dobro plasirani pa su tako u najmlađoj kategoriji (od 4 do 6 godina) Nina Stojanović i Lana Nikolić osvojile 7. I 12. mesto što je sjajan rezultat u konkurenciji od više stotina dece na jednom međunarodnom takmičenju.

Ono što je takođe važno je da se među decom izgradio pravi timski duh tako da je leskovačka ekipa bila kolektivno najveselija i najkompaktnija i pobedu Pavla i Darka su propratili ogromnom radošću, čak i suzama radosnicama! Desetogodišnji Pavle je, još uvek pod utiscima sa takmičenja, rekao da mu je, kad je pobedio, sve to delovalo nestvarno.

Pavle je, inače, zahvaljujući svojim izvanrednim rezultatima osvojio status i pehar lidera generacije, što je leskovačku školu “Malac genijalac” dodatno istaklo i ukazalo na izuzetan rad sa polaznicima koji se od decembra prošle godine upoznaju sa mentalnom aritmetikom. Njegov drug Darko koji je osvojio drugo mesto kaže da njemu takmičenje nije bilo teško i da su se pre svega divno družili sa decom iz drugih gradova.

Pavlova mama, Jelena, kaže da se sav trud dolaženja izVlasotinca na časove, isplatio i da je ovaj uspeh dodatna motivacija za njenog sina da usavršava svoje veštine.

Jovana Cvetković, predavač u školi Malac genijalac u Leskovcu, čiji su učenici postigli ovaj izvanredan uspeh, naglašava da je to velika motivacija za dalji rad, kako deci tako i nastavnom kadru i očekuje slične rezultate i sa novim polaznicima koji će naredne školske godine savladati veštine mentalne aritmetike i koristiti se njima u svim segmentima života.

Upis nove generacije u školu Malac genijalac u Leskovcu je u toku.

 

Takođe pročitajte

Kuća pored mora – primamljive ponude nekretnina na Halkidikiju

Interesovanje za kupovinu nekretnina na grčkom primorju ne jenjava jer su cene stabilne i pored …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.