GASTRONOMSKI SOTE – izazov za talentovane kuvare

Vitez kulinarstva i zamenik predsednika Udruženja ugostiteljskih i turističkih uposlenika grada Niša Ančica Dimitrijević podelila je nam je svoj recept za „Gastronomski sote“.

Ančica je i profesor u Ugostiteljsko-turističkoj školi u Nišu a 2015.godine proglašena je za Viteza kuvarstva za jugoistočnu Evropu i prva je žena koja je dobila tu titulu.
Potrebno je: 50 ml ulja, 100gr crni luk, 100 grma pecurke, 100 gr pilece belo meso, 100 gr šunke, 100 gr rostilj mesa, 100 gr svinjskog mesa, 100 ml belog vina, 5gr senfa, 2gr bibera, 3gr soli, 200 ml neutralne pavlake.
Priprema:Uprziti luk, zatim dodati pečurke. Meso isekcati na kockice , a od roštilj mesa napraviti male loptice. Meso ispeći na roštilju i dodati u upržen luk i pečurke. Začiniti dodavanjem soli, mlevenog bibera i senfa pa naliti belim vinom i dinstati. Na kraju dodati neutralnu pavlaku.
Kao dodatak služiti dinstani pirinač ili pekarski krompir. Posuti sitno seckani peršun.

Takođe pročitajte

Nova era zdrave ishrane: U Walter stigli Vege ćevapi!

Zdravlje, inovacija i ukus spajaju se u najnovijem gastronomskom podvigu kompanije Walter. U vremenu kada …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.