“Froncla” slavi različitost!

Etikete na garderobi koju svakodnevno kupujemo su obično jednostavne, nekad ih isečemo makazama, neke od nas nerviraju jer predstavljaju neku veličinu po nekom izmišljenom standardu i vrlo često upravo te brojke su uzročnik lošeg raspoloženja oko kilograma viška ili manjka.

Međutim, šta ukoliko ta etiketa ne predstavlja broj već podsetnik na to koliko je zapravo nebitno da li stajemo u L ili smo nekada bili S, već da je podsetnik da je svako telo posebno na svoj način?  Upravo to nam je pokazala porodična firma koja se bavi dizajnom i izradom pamučnih komada garderobe.

This slideshow requires JavaScript.

Froncla predstavlja novi talas starog sjaja tekstilne industrija koja je nekada itekako bila na dobrom glasu i obećavala sjajnu budućnost nekadašnje Jugoslavije, pre nego je privatizacija i premeštanje tekstilne industrije otišlo u krajeve gde je čovek postao mašina i jeftina radna snaga.
Na putu povratka starog sjaja ovog zanata sa vizijom i velikom voljom upustio se tim koji danas čine: Tanja, Tijana, Irena i Nikola.

Želimo da ova naša garderoba koju je kreiralo svega par ruku postane prijatelj u građenju vaših ličnih istorija. Neko će u našoj majici leteti svuda po svetu, a neko će se zaljubiti. Neko će u našem duksu prirediti prvi ručak za svoju porodicu i prijatelje… Naše stvari će vas u nekom trenutku možda podsetiti na raskid, gubitak kilaže ili koji kilogram više. Što je skroz okej. Kao što je okej biti froncla u vremenu kada je teško reći šta je pravo, a šta reklama.
Svoju radionicu smestili su u jednospratnoj kući u blizini Beograda. Maštaju o tome da upravo ta kuća jednog dana preraste u mali, ali posvećeni brend pamučnih stvari.

Volimo jednakost različitosti. Verujemo da godine i brojevi nisu važni, jer su srećne devojčice najlepše. Mislimo da su etikete gnjavaža. Gnjavaža koju ofikarimo makazama čim kupimo neku garderobu. Zato smo napravili etikete koje će možda odoleti tvojim makazama, sa željom da te podsete da je sve mnogo lepše kad se osmehujemo, sijamo, maštamo i letimo.”

Foto: https://www.froncla.rs/

Facebook: https://www.facebook.com/froncla/

Takođe pročitajte

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom-Izazovi i perspektive mladih van Beograda

Beograd nudi najveće šanse za posao osobama sa invaliditetom, ali s druge strane je za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.