Francuskinja srpskog porekla osvojila Niš Open 2016

Šampionka NIŠ OPEN 2016 je Helena Stević iz Francuske ali poreklom iz Srbije. Ona je u finalu bila bolja od Poline Akimove iz Rusije sa 2:1 (1/6, 7/6, 6/2). Pored ove titule Helena Stević je osvojila i drugo mesto u konkurenciji ženskog dubla. Ona je u paru sa Dianom Cvetković, takođe iz Francuske, poražena od para Sara Suchankova (Slovačka)/Elena Trencheva (Bugarska) sa 2:0 (6/4, 7/6).

Kristijan JuhasU kategoriji juniora šampion TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR NIŠ OPEN 2016 je Kristijan Juhas iz Subotice. On je u finalu bio bolji od Nikole Slavića iz Švedske sa 2:0 (6/1, 6/2).

Pobednici dubla u konkurenciji juniora su Luka Stefanović (Srbija) i Paris Pentousis (Grčka). Oni su bili bolji od srpskog para Dragović/Drobnjaković sa 2:0 (6/3, 6/4). Luka Stefanović je inače teniser Teniske akademije Živković iz Niša. Luka i Paris

Na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) od 16. do 23. jula igrao se međunarodni ETA turnir NIŠ OPEN 2016 za juniore i juniorke iz serije TENNIS EUROPE JUNIOR TOUR.

Nikola SlavićZa prvi reket turnira borilo se 129 tenisera i teniserki iz velikog broja zemalja (Srbija, Makedonija, Crna Gora, Bugarska, Slovenija, Velika Britanija, Kipar, Grčka, Rusija, BIH, Švedska, Ukrajina, Švajcarska, Australija, Francuska, Slovačka, Mađarska, Italija, Hrvatska). Niška publika je imala priliku da uživa u sjajnim igrama mladih nada tenisa.

Teniska akademija Živković – TAŽ će početkom septembra biti domaćin međunarodnog seniorskog Fjučers turnira čiji je nagradni fond 25.000$ i to će biti najveći turnir koji će se ove godine odigrati u Srbiji.

Takođe pročitajte

Kompanija dm predstavila rezultate međunarodnog istraživanja o menstrualnom ciklusu

Menstrualni ciklus još uvek je neprijatna tema za razgovor za više od polovine anketiranih pripadnica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.