Francuski jazz sastav na Nišvilu

Francuski sastav RP3 koji predvodi pijanista Remi Panossian nastupiće na predstojećem Nišville jazz festivalu u nedelju 14. avgusta. Članovi sastava su i Maxime Delporte (kontrabas) i Frederic Petitprez (bubnjevi).

Za sedam godina postojanja, RP3 iza sebe ima tri albuma, a održali su više od 300 koncerta u tridesetak zemalja, uključujući i Kanadu, Norvešku, Brazil, Nemačku, Venecuelu, Meksiko, Indiju, Portugal, Belgiju,Švedsku, Alžir … Samo tokom 10 turneja po Aziji održali su više od 150 koncerata. Takođe, pozivani su da nastupe u mmnogim velikim koncertnim dvoranama  i na značajnim jazz festivalima: Tokyo jazz festival (Japan), Jarasum jazz festival (Južna Korea), Guangzhou opera hall (Kina), Taichung jazz festival (Taivan ), Montreal jazz Festival i Vancouver jazz fest (Kanada),Enjoy Jazz (Nemačka), pariski New Morning i Nancy jazz pulsation (Francuska)…

Godine 2011 MP3 su sa Gregory Porterom podelili nagradu “jazz otkriće godine” koju dodeljuje uticajni TSF Jazz radio.  Grupa je nedavno objavila treći album koji je producirao poznati belgijski pijanista italijanskog porekla Erc Lengini.

Lider sastava Remi Pasnossian (rođen 1983. Godine u Monpeljeu) počeo je da svira klavir sa sedeam godina, a već tri godine kasnije, posle odlaska na koncert poznatog francuskog jazz klaviriste Mišela Petručijanija – bilo mu je jasno kojim će muzičkim pravcem nastaviti dalje. Jazz je počeo da uči u muzičkoj školi u rodnom Monpeljeu, gde se odmah isdtako izuzetnim osećajem za improvizaciju.

Usavršavao se na mnogim majstorskim kursevima i imao priliku da radi sa muzičkim velikanima kao što sušto Stéphane Kochoyan, Steve Coleman i Andy Milne. Sa 17 godina Panossian se preselio u Tuluz gde je za dve godine diplomiraoi na Akademiji za džez i imrovizovanu muziku. Četiri godine je radio sa mladima na “Enfants du Jazz Workshop”, a dans , kada mu turneje to dozvoljavaju, predaje na“International Trio Session”u Kejp Bretonu.

Početkom novog milenijuma Panossian i kontrabasista Julien Duthu formiraju zapaženi duo koji je od stane Francuske Jazz Akademije proglašen za najbolji novi sastav u zemlji. Remi je takođe imao priliku da nastupa i snima sa mnogi8m znasčajnim muzičarima kao što su Aldo Romano, Francesco Bearzatti, Pierrick Pedron, Rick Margitza … Krajem 2009. godine sa starim prijateljima formira RP3, koji do danas nastupa u nepromenjenom sastavu.

Koncertni nastupi:

https://youtu.be/tOx_aV-76a0

http://dai.ly/x34dpc4

            Video klipovi

https://youtu.be/-KPYPFuyubI

https://youtu.be/fBDUdTBQTuQ

Takođe pročitajte

Vlasina fest otvara sezonu kupanja na „vlasotinačkom moru“

Ovog vikenda u Vlasotincu se održava treći  Vlasina fest, manifestacija kojom se zvanično otvara kupališna …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.