utorak , 9 marta 2021

Fotografijom i animacijom u jedinstvenu šetnju

U prisustvu ambasadora Francuske u Srbiji, Žan-Luja Falkonija otvoriće se interaktivna izložba « France Emotion », u Narodnoj biblioteci „Stevan Sremac“.

Međunarodna izložba France eMotion, kreirana od strane „Atout France“ u partnerstvu sa Francuskim institutom, vodi gledaoca na jedinstvenu šetnju u upoznavanje sa francuskom kulturnom baštinom, na raskršću fotografije, proširene stvarnosti i digitalne animacije.
Spajajući fotografiju, proširenu stvarnost i digitalnu animaciju « France Emotion » vodi gledaoca na jedinstvenu šetnju u upoznavanje sa francuskim spomenicima, dvorcima i muzejima.

Četiri međunarodna fotografa, iz Benina Išola Akpo, iz Brazila Edu Monteiro, iz Sjedinjenih Američkih Država David Šaliol i iz Španije Lurdes Segade, naoružani objektivima, su prošli određenim delom zemlje. Slučajnim odabirima nastalim tokom njihovih pohoda, predstavljaju jedinstven pogled na raznolikost francuske kulturne baštine. U njihovom društvu, gledalac korača puteljcima tvrđava i parkovima dvoraca, prolazi kroz muzeje i najsavremenije izložbene prostore i divi se lukovima opatija i mostova.

Izložba je nastala od strane klastera za turizam i kulturu «Atout France» u partnerstvu sa Francuskim institutom.

Ova zanimljiva i nesvakidašnja izložba biće otvorena za sve posetioce od 8. do 28. novembra, svakog radnog dana od 07:30 do 20h i subotom od 08 časova do 13 časova.

 

 

Izložba se održava u okviru „Digitalnog novembra“:
http://www.institutfrancais.rs/digitalni-novembar-2/

Foto: http://www.institutfrancais.rs/interaktivna-izlozba-france-emotion/

Takođe pročitajte

„Budimo =“ – Projekat namenjen ženama i ravnopravnosti

Međunarodni dan žena svake godine služi kao podsetnik da su žene često manje vrednovane za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.