Fotografije koje spajaju

U Galeriji leskovačkog Kulturnog centra sinoć je otvorena izložba umetnika fotografije iz Travnika na kojoj su 18 stvaralaca izložili više od 60 svojih dela.

travnik izlozba leskovacTravnički FOT jedan je od najaktivnijih udruženja fotografa ne samo u Bosni i Hercegovini nego i na prostoru čitave bivše Jugoslavije. Do saradnje sa Leskovčanima došlo je prilikom susreta na Samitu fotografa koji se tradicionalno održavaju u gradu na Veternici. Direktorka Kulturnog centra Sanja Conić otvarajući izložbu naglasila su srećni što mogu da ugoste umetnike iz Travnika i da je pozitivna stvar što se ponovo razmenjuju kulturni sadržaji te da očekuje da se sa ovom praksom nastavi.travnik izlozba publika

Nihad Arnautović, predsednik FOT u znak sećanja uručio je Vesni Đorđević, sekretaru Foto kluba Leskovac bakropis sa motivima njegovog grada.

Na izložbi su svoja dela pored Arnautovića izložili i Alen Kriko, Gordana Skenderija, Jasenko Jenko, Jasmin Sulemanović, Jasmina Hopić, Karlo Gavrić, lucija Mujanović, Mijo Franić, Mirko Adžip, Miroslav Mišić, Mirsad Mujanović, Sanja Krnjajić, Slobodan Ličanin, Sead Bahtić, Siniša Skenderija i Svetlana Pešić.

travnik fotografijaPrikazan i i film o Ivi Andriću povodom pet decenija od dobijanja Nobelove nagrade koji su snimili članovi FOT Travnik.

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici 29. Internacionalnih horskih svečanosti

Internacionalne horske svečanosti prvi put su održane 1966. godine. Manifestacija traje četiri dana i održava …

Jedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.