nedelja , 27 septembra 2020

Foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“

U okviru kampanje kulturnog nasleđa, EU info centar u Beogradu i Delegacija EU u Srbiji raspisali su Instagram selfi foto-takmičenje „Delimo kulturno nasleđe“ čiji je cilj promovisanje mesta srpske i evropske kulturne baštine.

Takmičenje je otvoreno 16. aprila i traje do 21. maja. Na takmičenju mogu da učestvuju svi stanovnici Srbije stariji od 16 godina.
Potrebno je da takmičari na svom Instagram profilu podele „selfi“ sa primerom srpskog ili evropskog kulturnog nasleđa, taguju EU info centar uz hashtag-ove #EvropaZaKulturu i #EuropeForCulture i mogu da osvoje jednu od tri vredne robne nagrade:

1. nagrada, robni vaučer u vrednosti od 300€,
2. nagrada, robni vaučer u vrednosti od 200€,
3. nagrada, robni vaučer u vrednosti od 100€ (u dinarskoj protiv vrednosti).

Odluku o najboljim fotografijama doneće tročlani žiri koji čine po jedan predstavnik Delegacije EU u Srbiji, EU info centra i profesionalnog udruženja fotografa. Svečano proglašenje pobednika biće održano 31. maja u EU infoi centru, kada će istovremeno biti otvorena i izložba napravljena od 20 najlepših selfija (3 pobednička i 17 najkreativnijih po oceni žirija).
Pravila takmičenja nalaze se ovde.
Za dodatne informacije i medijska gostovanja obratite se Mariji Stevuljević na [email protected]

Ove godine Evropska unija, pod sloganom “Naše nasleđe: gde prošlost susreće budućnost”, obeležava Evropsku godinu kulturnog nasleđa. Tokom 2018. godine, širom Evrope biće organizovani mnogobrojni događaji i manifestacije, kao i pokrenuta serija inicijativa, čiji je cilj da ohrabri građane da otkriju šta je to kulturno nasleđe njihovih gradova, regiona, zemalja i same Evrope. Pod istim sloganom, DelegacijaEU u Srbiji i EU info mreža (EU info centar Beograd i EU info kutci u Nišu i NovomSadu) organizuju kampanju promocije kulturnog nasleđa koja će trajati tokom čitave godine.

Više od 40 događaja u Beogradu, NovomSadu, Nišu, NovomPazaru i drugim gradovima biće organizovano tokom kampanje čiji je cilj da se mesta od značaja za kulturno nasleđe približe građanima, pojača svest o zajedničkom kulturnom nasleđu i ojača osećaj pripadnosti zajedničkom evropskom prostoru.
Sve događaje možete pratiti na sajtu kampanje http://euinfo.rs/evropska-godina-kulturnog-nasledja/  kao i na društvenim mrežama putem haštagova.
#EvropaZaKulturu
#EuropeForCulture.

Takođe pročitajte

Dani turizma u Nišu – Besplatne vožnje i razgledanje grada

U okviru DANA TURIZMA U NIŠU, u organizaciji Turističke organizacije Niš, građanima, posetiocima i turistima …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.