Fondacija „Veliko srce“ obradovala školarce u „Učitelj Tasinoj“

Đaci najstarije škole u Nišu, „Učitelj Tasa“ zahvaljujući projektu „Veliko srce“ koji zajednički sprovode Eurobank i Fondacija „Ana i Vlade Divac“ imaju bolje uslove za rad.

Renovirani su svi toaleti u školi koje koristi više od hiljadu đaka i kojima je bila neophodna kompletna rekonstrukcija. Vrednost donacije je oko 2 miliona dinara.

toaleti skola Učitelj Tasa projekat Veliko srce u NišuDirektorka škole Radmila Krstić kaže da ova škola u centru Niša nosi ime po prvom srpskom učitelju, te da postoji već 186 godina i da je iznedrila brojne generacije uspešnih đaka.

„Već skoro dva veka negujemo školsku tradiciju i dobar kvalitet nastave. Ova obnova će svakako podići kvalitet boravka đaka u školi. Hvala Eurobanci i Fondaciji Divac što smo postali deo porodice velikog srca.“

Školu je ovim povodom obišao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović. „Škola „Učitelj Tasa“ je značajna za grad Niš, pre svega u pogledu kvaliteta obrazovanja. O tome svedoči i najviše priznanje grada Niša „11. januar“ koje je ova škola dobila kao potvrdu za izuzetna dostignuća na polju obrazovanja. Ovom obnovom pokazaćemo našoj deci da jedino ako pomažemo jedni drugima možemo napraviti napredak u društvu“, naglasio je gradonačelnik.

Sredstva za donaciju obezbedili su klijenti Eurobanke, njih preko 22 hiljade, koji su korisnici kartice „Veliko srce“.Svečanost povodom rekonstrukcije škole Učitelj Tasa u Nišu

„Svaka nova škola ili vrtić, a bilo ih je do sad 37, potvrda su da smo na pravom putu stvaranja boljih uslova odrastanja i obrazovanja u vrtićima i školama u Srbiji. Ovo je i veliko priznanje klijentima Eurobanke koji su omogućili da “Veliko srce“ u najkraćem roku stigne u vrtiće i škole kojima je potrebna pomoć. Hvala što već 6 godina prepoznajete značaj ovog projekta za čitavo društvo“, rekla je Slavica Pavlović, predsednik Izvršnog odbora Eurobank.

U okviru humanitarnog projekta „Veliko srce“  tokom šest godina postojanja obnovljeno je 37 vrtića i osnovnih škola širom Srbije, a poslednja u nizu je bila i značajna donacija za rekonstrukciju ORL odeljenja na „Institutu za majku i dete“ u Beogradu.

„Ponosni smo na činjenicu što je „Veliko srce“ jedan od najdugoročnijih projekata koje  sprovodimo zajedno sa našim partnerima iz Eurobanke. Tokom ovih šest godina usrećili smo više od 15 hiljada dece širom Srbije i omogućili im da imaju bolje uslove za igru i učenje. Zadovoljstvo mi je da opet vidim toliko talentovane i nasmejane dece i ovom prilikom im želim srećan nastavak školovanja“, rekla je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije „Ana i Vlade Divac“.

 

Takođe pročitajte

„Život je lep kada brinemo o planeti“ – Proglašeni pobednici LG likovnog konkursa za osnovce

Kompanija LG Electronics proglasila je pobednike velikog likovnog konkursa „Život je lep kada brinemo o …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.