Fondacija Divac podelila čekove

U Vlasotincu su potpisani ugovori i podeljeni čekovi za realizaciju omladinskih inicijativa  koje će finansirati Fondacija Ana i Vlade Divac. Pored predstavnika Divac omladinskih fondova Vlasotince, potpisivanju i uručivanju grantova prisustvovali su predsednik opštine Zoran Todorović i koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marinko Đorđević.

divac fondacija vlasotince“Činjenica da je ove godine Fondacija Divac podržala 14 omladinskih projekata govori o izuzetnoj kreativnosti i inicijativi vlasotinačke omladine, koja pokazuje da ste bolji od mnogih koji su učestvovali na raspisanom konkursu. Niste samo prepoznali određene situacije već ste i našli i ponudili određena rešenja za njih što vas razlikuje od drugih. Svakoj zajednici pa i našoj takvi mladi ljudi su neophodni, jer ste spremni da se uhvatite ukoštac sa iskušenjima koja su pred vama – rekao je između ostalog Zoran Todorović, predsednik opštine Vlasotince.

Opština Vlasotince u realizaciji projekata kroz Divac fondaciju učestvuje sa 670.000 dinara. U ime Divac omladinskih fondova Vlasotince prisutne je pozdravila koordinator DOF-a Milica Đorđević i istakla da je od 2013. godine kroz Fondaciju Divac realizovano oko četrdesetak projekata.

“Cilj projekta jeste povećanje učešća mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava koje pokreću i vode mladi, neformalne omladinske grupe. Sredstva dobijaju samo oni projekti koji zadovolje propisane kriterijume Fondacije – istakla je između ostalog Milica Đorđević. Po rečima Marinka Đorđevića, koordinatora za LER, lokalna samouprava i Kancelarija za ekonomski razvoj spremne su da uvek pomognu mladima, kako bi se što više uključivali u razvoj opštine.

“Na mladima je da formiraju i kreiraju dobre inicijative, a uz podršku lokalne samouprave stvaraju se povoljni uslovi za uključivanje mladih za razvoj naše opštine. Ove godine inicijative sa kojima je aplicirano uglavnom se odnose na uređenje prostora gde će se mladi okupljati i provoditi slobodno vreme, uređenje prostora pri školama, uređenje sportskih terena, letnjikovci na selima i slično – zaključio je Marinko Đorđević.

Fondacija Divac ove godine odobrila je sredstva u iznosu od oko 1,2 miliona dinara.

Takođe pročitajte

Proglašeni pobednici 29. Internacionalnih horskih svečanosti

Internacionalne horske svečanosti prvi put su održane 1966. godine. Manifestacija traje četiri dana i održava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.