Finale velikog nacionalnog takmičenja “Osiguraj znanje 2019”

Finale takmičenja za studente “Osiguraj znanje 2019” koje su organizovali Udruženje osiguravača Srbije i Istraživački centar Fakulteta organizacionih nauka, biće održano 18. i 19.februara u hotelu Majdan.

Na završnom takmičenju, koje je okupilo oko 100 studenata najvećih univerzitetskih centara Srbije, učestvuje 8 timova. Oni će 24 časa biti u specifičnom karantinu, bez komunikacije sa spoljnim svetom, sa zadatkom da pronađu rešenje za realne poslovne probleme u oblasti osiguranja. Rešenja će biti predstavljena stručnom žiriju koji će izabrati najbolji rad.

“Cilj je bio da studenti učionicu i ispitne zadatke zamene realnim problemima iz prakse i da teorijska znanja primene za rešavanje stvarnih poslovnih izazova. Bilo je zanimljivo čuti kako mladi ljudi doživljavaju sektor osiguranja i kako bi oni pronalazili različita rešenja za sistemsko unapređenje naše industrije. Izuzetno sam ponosan na studente koji su se u velikom broju prijavili na prvo nacionalno takmičenje u oblasti osiguranja i koji su ozbiljno pristupili razmišljanju o ovoj oblasti”, kaže Duško Jovanović, generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije.

U finale su prošla četiri tima iz Beograda i to tri sa Fakulteta organizacionih nauka i jedan sa Ekonomskog, dva tima iz Novog Sada, sa Poljoprivrednog i Fakulteta tehničkih nauka, kao i po jedan tim iz Niša sa Ekonomskog fakulteta i iz Kragujevca iz Tehničke škole.

Pobednici takmičenja “Osiguraj znanje 2019” dobiće priliku da svoja rešenja predstave i na Kopaonik biznis forumu u okviru panela o osiguranju.

Iako koncept ovakvog takmičenja studenata nije novina na ovim prostorima, “Osiguraj znanje 2019” je prvo nadmetanje u regionu čiji je cilj unapređenje celog jednog sektora. Takmičenje je deo edukativne kampanje “Osiguraj budućnost” koju UOS vodi sa ciljem podizanja svesti o osiguranju.

Takođe pročitajte

Treći studentski Humanitarni bal

Studentski parlament Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Nišu i Studentska Asocijacija Nova organizuju treći po redu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.