Filmski susreti od 20. do 26.avgusta na Letnjoj pozornici

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ održaće se po 51.put od 20. do 26.juna na Letnjoj pozornici niške Tvrđave.

U konkurencije za glavne festivalske nagrade biće glumci iz 12 filmova, toliko će biti prikazano, ali se još uvek ne zna koji će to filmovi biti. Na njihovom odabiru radi Selekciona komisija čiji su članovi Vladan Živković, Dejan Dabić i Ognjen Rakčević.

filmski susreti novinariDirektorka Direkcije festivala i Niškog kulturnog centra (NKC) Bojana Simović izjavila je da su od  lokalne samouprave za potrebe organizacije manifestacije dobili 15 miliona dinara a od Ministarstva kulture po projektu 3,3 miliona dinara.

Članovi Direkcije najavljuju mnoge novine i veliki broj pratećih sadržaja. Tako će se Festivalski centar iz hotela „My place“ preseliti u renovirani Oficirski dom. Miroljub Jovanović je pozvao Nišlije da sve u vezi Festivala prate i preko svih društvenih mreža.

Takođe, u organizaciji Festivala učestvuje ove godine i Narodno pozorište čiji je direktor Ivan Vuković najavio Studentski kamp koji će okupiti studente glume iz Novog Sada, Cetinja i Banja Luke.

Mladi ambasadori kulture, njih 50, biće volonteri i pomagaće organizatorima i gostima da ovaj Festival bude na što većem noviu. Preteće manifestacije tokom avgusta u Davidovoj i Balkanskoj ulici najavio je i Branko Krsmanović iz bioskopa „Kupina“. Već od 1.avgusta Nišlije i turisti moći će da se slikaju u mobilnoj fotokabini  sa omiljenim glumcem ili filmskom pozadinom.

Pored kompleta karata moći će da se kupe i pojedinačne karte ali njihova cena se još uvek ne zna pa tako da nije počela ni prodaja.

Takođe pročitajte

Humanitarni duh: Projekcija filma ‘Koce zauvek’ i sećanje na nemerljivu snagu porodice Kocić

U okviru ovogodišnjeg progrаmа Leto u Vlаsotincu sinoć je u sаli Kulturnog centrа priređenа projekcijа …

Jedan komentar

  1. A gde je Vujke?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.