ilustracija

Filmovi Bate Živojinovića i Gage Nikolića u Retro bioskopu

U okviru pratećih manifestacija Filmskih susreta, koji se održavaju od 20. do 26.avgusta, u bašti Filmskog centra (Oficirski dom) biće prikazivani filmovi Velimira Bate Živojinovića i Dragana Nikolića.

14012134_1019534674829578_1367947245_nSvake večeri, osim prve i poslednje , od 21 čas ljubitelji filmova ova dva glumačka velikana koji su nas napustili ove godine, moći će da na 16 milimetarskoj traci ponovo pogledaju njihova najbolja glumačka ostvarenja.

„Ciklusi obuhvataju deset filmova od kojih su neka od njihovih najboljih i najpoznatijih glumačkih ostvarenja. Po dva filma će svake večeri biti emitovana u bašti Festivalskog centra u okviru Retro bioskopa. Projekcije će se odvijati na klasičnom kino-projektoru sa 16 mm trake i to će biti prilika starijim filmofilima da se podsete načina na koji su nekada gledali filmove, kako u bioskopima tako i u improvizovanim uslovima, dok će mlađi gledaoci prvi put videti kako izgleda filmska traka, kaže Dejan Dabić, član Direkcije Festivala i jedan od selektora.

Na istom mestu biće prikazivani i dokumentarni filmovi o dobitnicima nagrade za životno delo „Pavle Vuisić

Ulaz je slobodan.

Takođe pročitajte

Na Weekend.17 dolaze profesor sreće i hroničar medija

Weekend.17 se vraća i ove godine sa najistaknutijim govornicima i aktuelnim temama. Weekend.17 biće najveći Weekend …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.