Film „Dnevnik mašinovođe“ nagrađen i u Sarajevu

Film koji je otvorio Filmske susrete u Nišu „Dnevnik mašinovođe“ na tek završenom Sarajevo film festivalu, nagrađen je priznanjem „Youth Audience Award“ – Nagrada mlade publike. Publika je film Miloša Radovića ocenila visokom ocenom – 4, 60.

Film je na Sarajevo film festival prikazan u okviru programa Pretpremijere, u punoj Sali Narodnog pozorista, gde su glumac i producen tfilma Lazar Ristovski, reditelji scenarista Miloš Radović, kao i sarajevski glumac Haris Burina, dočekani uz ovacije. Nakon poslednje scene ove tragikomične priče o nevinim ubicama, mašinovođama, tokom kojeg se publika glasno smejala i tugovala sa junacima filmske priče, ekipa je ispraćena dugim aplauzom.

Lazar Ristovski i Milos Radović Sarajevo Film festivalU ovoj komediji-melodrami glavni junak je Ilija, koga maestralno tumači Lazar Ristovski, šezdesetogodišnji mašinovođa, na korak do penzije. Njegov devetnaestogodišnji usvojeni sin Sima priprema se da nastavi porodičnu tradiciju. Ilija ga upoznaje sa poslom i činjenicom da su nesrećene izbežne…U filmu igraju i Nina Janković, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Danica Ristovski, Haris Burina, Tihomir Stanić, Petar Korać, Pavle Erić…

Beogradska premijera održaće se 14. septembra u Sava Centru, a dan kasnije film će imati priliku da pogleda i novosadska publika, a potom i publika u drugim gradovima Srbije.

Distributer filma je Art Vista.

Takođe pročitajte

Peti foto konkurs OBJEKTIVno Vranje – „Verski objekti(v)“

Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost (CMTDO) iz Vranja, već petu godinu za redom …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.