Festival klasične muzike „Constantinus“ počinje sutra

Osmi Međunarodni muzički festival klasične muzike „Constantinus“, koji će trajati od 22.-24. septembra okupiće brojne ljubitelje ove vrste muzike.

Osmi put zaredom u sali Simfonijskog orkestra u Nišu od 20 časova počinje festival klasične muzike „Constantinus“, a čast da otvori festival imaće Igor Aleksić, profesor violine Fakulteta umetnosti u Nišu. Na veče otvaranja nastupiće i Bojan Mladenović virtuoz na klaviru dobitnik mnogih nagrada u zemlji i inostranstvu. Prve večeri festivala nastupiće i klavirski kvintet „Altro senso“ jedan od retkih srpskih klavirskih kvinteta sa kontinuiranim nastupima. Kvintet je od 2014. godine, kada je osnovan, imao oko 20 nastupa i solističkih koncerata, a poseban akcenat stavili su na humanitarne aktivnosti.
Drugog dana festivala svi posetioci biće u prilici da čuju Veroniku Monu Bogić i Biserku Marović. Veronika Mona Bogić ima 13 godina, a iza sebe već ima brojne pobede na internacionalnim takmičenjima, a o njenom talentu na violini govore i brojni solo nastupi u zemlji i inostranstvu. Takođe iste večeri nastupiće i “Misty”, džez kvintet koji će uskoro predstaviti i svoj prvi album – retrospektivu različitih stilova u džezu. Oni su nastali 2008. godine kao trio, kome je osnovna ideja bila džez prizvuk, ali je zalazio u mnoge muzičke žanrove i kretao se u mnogim muzičkim pravcima.
Poslednjeg dana festivala nastupa 15-godišnji Nišlija Vladimir Aćimović na klaviru. Vladimir je stipendista Internacionalne muzičke akademije u Lihtenštajnu, Fonda za mlade talente Srbije, a dobitnik je i nagrada SANU i fonda Dositeja. Festival će zatvoriti niški džez orkestar “NaissBlue” koji su na poslednjem albumu „The Art of Mr. Simjanović“ sarađivali sa Zoranom Simjanovićem snimajući džez obrade njegovih filmskih numera.

Takođe pročitajte

Početak brojnih manifestacija Miholjskim susretima u Boljaru

Sutra kalendarski počinje leto, a u vlasotinačkoj opštini obeležiće ga brojne manifestacije do septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.