nedelja , 7 avgusta 2022

Festival folklora 13. i 14. decembra u digitalnom formatu

Ovogodišnji Međunarodni studentski festival folklora održaće se u digitalnom formatu i biće emitovan na stranici SKC-a 13. i 14. decembra u 20 sati.

Tokom trajanja festivala, gledaoci će moći da pogledaju nastupe folkloraca sa različitih meridijana, kao i Srbije, koji nastupaju u dva festivalska dana.

Zbog epidemiološke situacije ove godine nismo bili u mogućnosti da ugostimo folklorne ansmable iz različitih krajeva sveta ali smo ipak, sigurni u to da tradiciju ne smemo da prekinemo, pronašli smo način da se festival održi u digitalnom formatu. Ideja se dopala inostranim ansamblima, pa su nam pomogli da snimke njihovih nastupa prikupimo, a sada i prikažemo publici. – kažu iz organizacije.

Podsetimo, domaćini Međunarodnog studentskog festivala folklora su Studentski kulturni centar Niš i Akademski folklorni ansambl “Oro”, a organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja.

This slideshow requires JavaScript.

Znamo da je Niš grad koji voli i slavi folklor, tradiciju i kulturu sprpskog naroda, a da isto tako voli da upoznaje tradiciju i kulturu koje nam svake godine donose naši umetnici iz celog sveta. Novonostala situacija ne sme biti prepreka da slavimo igru i muziku. Zato pozivamo Nišlije da zajedno uživamo u onome što smo sa uživanjem pripremali proteklih meseci.

Takođe pročitajte

TEMSKA – istraživanje i zaštita nasleđa, običaja i tradicije staroplaninskog kraja

U cilju izrade Studije zaštite sela Temska, na Staroj planini, stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.